keskiviikko 22. tammikuuta 2020

Täällä ollaanPitkäksi on blogitauko vierähtänyt. Jonkun postauksen tein jopa lähes valmiiksi, mutta sitten ne jäivätkin julkaisematta. Niin paljon olisi kuvia, tapahtumia ja asiaa, mutta tänne blogiin saakka ne eivät vaan ole ehtineet. Instagramissa olen edelleen ahkerammin läsnä. Loppuvuodesta podin terveysongelmia (joita kyllä jossain määrin riittää edelleen, keski-ikä lähestyy), jotka veivät kaiken fokuksen.

Nyt on uusi vuosi ja elämä taas voittaa valon lisääntyessä. Oikeastaan tämä vuosi on lähtenyt hyvin käyntiin, monin pienin suunnitelmin tulevaisuuden suhteen. Kodin sisustus hankintoineen ja pikkuremontteineen jatkuu hiljalleen ja tulevalle kesälle on monenlaisia puutarhasuunnitelmia. Talvi on ollut tähän mennessä täälläkin leuto ja vähäluminen, mikä aiheuttaa hiukan huolta kasvien talvehtimisen suhteen. Syksyllä tuhlasin aikamoisen määrän kukkasipuleihin, joten toivon niiden onnistuvan. Tulppaanit ovat suosikkejani ja niitä on ihasteltava maljakossakin.

Nyt aion vähentää itse kasvatettavien kasvien määrää ja ostaa taimet valmiina. Joitakin kasveja olen talvettanut, mutta niitä ei ole paljon. Aion ostaa vain suoraan maahan kylvettäviä siemeniä, esikasvatan vain omista keijunmekoista saatuja siemeniä. Keijunmekko-mustasilmäsusanna-amppeli on talvehtinut + 18 asteessa kodinhoitohuoneessa. Se on elossa ja nyt uuden kasvilampun alla.

Minttu on voinut pulskasti ja nauttinut leudosta talvesta. Elämä sen kanssa on sujahtanut omaan uomaansa, helmikuun alussa tulee vuosi sen saapumisesta kotiimme. Minttu on kovin erilainen kuin edellinen kissamme, joten joitakin haasteita on ollut matkan varrella. Aikuisen kissan ottaminen on aina hiukan erilaista, kun kissalle on jo muodostunut omat tapansa reagoida asioihin. Ihana Minttu on ja tullut meille rakkaaksi perheenjäseneksi.

Mukavaa vuoden alkua kaikille!

20 kommenttia:

 1. Kaunista sisustusta ja ihana Minttu :-)

  VastaaPoista
 2. Minäkään en aio esikasvattaa mitään. Purkit ja purnukat vievät liikaa tilaa ja onnistumisesta ei ole takeita.
  Kovasti odotetaan jo kevättä enkä minä ainakaan toivo enää lunta.
  Kauniita kuvia olet ottanut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvattakoot ne joille se sopii, minulla ei ole siihen aikaa ja voinavaroja. Kevääseen on vielä matkaa, ainakin meidän leveyksillä. Kiitos ❤

   Poista
 3. Kauniit kasvit siellä valossa jo kylpevät - ja valosta taitaa nauttia myös Minttu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valoa alkaa pikkuhiljaa olla enemmän. Meillä on kyllä koti pohjoisrinteessä, joten aurinko ei juurikaan sisälle yllä.

   Poista
 4. Hyvinvoivan näköisiä ovat viherkasvisi ja tuo herkkä kuurankukkaoksa on aivan huikean kaunis! Minulla on myös suunnitelmissa vähentää esikasvatettavia (siis suunnitelmissa:D). Loppukevät on aina niin tuskallista, kun mihinkään ei mahdu ja ulos ei vielä voi siirtää hentoja taimia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on, että aina kuitenkin tulee hommattua jotain kasvatettavaa. Kiitos ❤

   Poista
 5. Hianoja kuvia! Rehevän näkööne huanekuusi.
  Kohta alootan esikasvatuksen, vaikka tuloksestei ookkaa takuuta.

  VastaaPoista
 6. Oi, miten kauniita, suorastaan inspiroivan kauniita kuvia! Ihanat kasvit. <3

  VastaaPoista
 7. Kiva kuulla kuulumisiasi.
  Ihailen aina kuviasi.

  VastaaPoista
 8. Ihanat kuvat sisällä, ja ulkona tuo jäinen "kukka"! Oikein hyvää alkanutta vuotta sinulle! Kevättä kohti mennään ja valo lisääntyy:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, kevättä kohden mennään, vaikkakin tuskastuttavan hitaasti.

   Poista
 9. Aivan ihanat kuvat, niin kuin sinulla aina! Ja Minttu on aina yhtä söpö ❤❤❤

  VastaaPoista