sunnuntai 1. syyskuuta 2019

Loppukesää


Voi kuinka aika ja kesä onkaan rientänyt! Olen tallettanut kesää runsaisiin kuvamuistoihin, mutta tänne blogiin pistäydyn nyt vain pienen kuvakavalkadin kanssa.

Kesä on ollut minulle työntäyteinen ja koska olen ilman kesälomia ollut töissä ja viikonloppuisin tehnyt kotona pihahommia, ei näihin tietokonehommiin ole riittänyt aikaa ja intoa. Kesä on lyhyt, joten siitä on nautittava ulkona. Useina iltoina olenkin istuskellut kotiterassilla nauttien lämpimistä ja kauniista hetkistä, joita on ollutkin lukuisia tänä kesänä.

Pihahommista kerron paremmalla ajalla, vaikka sitten talven kylminä ja pimeinä iltoina. Paljon on toiveita ja unelmia, vähän olen niitä ehtinyt toteutta, mutta paljon on vielä työn alla. Vähitellen hyvää tulee.

Mintun kanssa on ollut haastava kesä. Kissa on viihtynyt paljon ulkona ja gps-pannan kanssa se onkin saanut ulkoilla runsaasti silloin, kun olemme kotona. Aamulla ennen töihin menoa olen päästänyt sen tunniksi ulos ja illalla se on saanut olla pidempään pihalla. Viikonloppuisin se on sitten saanut viettää pitkiä kesäpäiviä pihalla. Haastavaa on ollut kissan kova menohalu, kaikki naapurit ja maatilat, lähilammet, pellot, ojat ja metsät ovat tulleet sille ja myös minulle tutuksi. Kissa kulkee noihin paikkoihin usei vilkasliikenteisen tien yli, mikä aiheuttaa jännitystä. Meitä ihmisiä ei myöskään kovin innosta kissan luuhaaminen naapurustossa, koska maatiloilla voi olla vaarallisia paikkoja, kun ovet rakennuksissa ovat usein auki. Nyt myös alkanut metsästyskausi ja vapaana liikkuvien koirien vaara on lisähaasteena. Kaikki metsästäjät eivät tykkää vapaana liikkuvista kissoista ja jotkut suhtautuvat välinpitämättömästi metsästykseen talojen lähellä ja koirien irtipitoon. Kun kissan reviiri on suuri, vaaroja riittää.

Toivon kaunista alkavaa syksyä ja voimia  kaikille syksyyn!
Lähdenkin tästä kuvamaan pihalle, kun on kaunis ilma.

16 kommenttia:

 1. Ihanat kuvat, joita tuo eka on minun mielestäni kaikkein upein:)

  VastaaPoista
 2. Kaunista! Todella kaunista!
  HYvää syksyä sinullekkin..:)

  VastaaPoista
 3. Huolissaan olemisen kanssa ei ehkä koskaan opi elämään. Eikä se huoli pienene tuosta vain. Mutta koska huoli ei auta vaarojen välttämisessä, joskus kannattaa antaa itselleen lepoaikaa keskittymällä johonkin aivan muuhun. Varmasti kaiken tämän tiedätkin. Lohduttaen yritän vain muistutella <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna ajatuksistasi. Kaikkea ei voi kontrolloida vaikka haluaisi. Huolehtiminen on tosiaan raskasta, mutta voi opetella asennoitumaan vähän keveämmin.

   Poista
 4. Aivan ihania kuvia.
  Hyvää syksyä myös sinulle!

  VastaaPoista
 5. totta, ei kesää kannata tietsikan ääressä haaskata. ihastuttavia nuo pienet kukkakimppusi. kuvistasi tulvii kesän sulous, erityisesti tykkäsin noista vastavaloon otetuista kuvistasi.
  Minttu on hienosti kotiutunut luoksenne ja haluaa kissamaiseen tapaan laajentaa reviiriään. meilläkin naapurin kissa käy hiirijahdissa.
  jään mielenkiinnolla odottamaan pihakuulumisiasi. mukavia syyspäiviä myös Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistäsi.Talvella ehtii tehdä sisäjuttuja. Hyvää syksyä.

   Poista
 6. Voi mikä ihana kauneus ja tunnelma! Varsinkin nuo kuvat, joissa aurinko paistaa kukkien läpi, ovat upeita, erityisesti kolmas ja viides kuva! Upeaa väriloistoakin sinun kukkakuvasi tarjoavat. Ihanan tunnelmallista on myös tuossa terassilla, siinä olisi kiva istuskella. Minttu poseeraa aina yhtä söpösti :)

  VastaaPoista
 7. Aivan ihanat kuvat, niin hieno tunnelma niissä. Unikot ovat olleet aina lempikukkiani ja niitä kasvatin, joten hienoa nähdä niitä kuvissa. Toivotaan turvallisia reissuja Mintulle!

  VastaaPoista
 8. Upeita kuvia! Aurinkoisia syyspäiviä sinulle:)

  VastaaPoista
 9. Ihanat kesäiset kuvat! Erityisesti pidin unikkokuvista niissä oli niin satumainen tunnelma! Hyvää syyskuuta sinulle!

  VastaaPoista
 10. Niin kauniita kuvia ja nuo kukkasi ovat aivan ihania! Voi kun Minttu saisi turvallisesti liikuskella ja tutkia paikkoja.

  VastaaPoista
 11. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista