perjantai 29. kesäkuuta 2018

Kesäkuun loppu

 
Kesäkuu  oli ihanan aurinkoinen ja lämmin. Olen tehnyt kotipihalle yhden kukkpenkin, johon olen kerännyt mökiltä tuomiani kasveja. Maa on näköjään kivikkoista moreenimaata, joten useamman neliön penkkiä ei kaiveta yhdessä päivässä. Uutta multaakin tarvitsi lisätä monta säkkiä. Tilaa olisi vaikka kymmenelle kukkapenkille, mutta jos saisi lähiaikoina kaivettua edes kolme penkkiä.

Juhannuksena käytiin Etelä-Savossa lapsuudenmaisemissa. Oli ihana irtautua arkirutiineista ja viettää aikaa rennosti läheisten kanssa. Samalla ajeltiin Enonkoskella, joka oli todella kaunis, pieni kesäpitäjä. Ihastuin kauniisti laitettuun kosken puistoon ja puutalomiljööseen. Harmi, kun juhannuksena kahvilat ja pikkupuodit eivät olleet auki.

Koska olen kesän tiiviisti töissä, kesälomareissuni jäävät pariin viikonloppuun mökillä ja yksiin synttärijuhliin. Muulloin sitten aherran kotipihalla puutarhan kimpussa.

Mukavaa alkavaa heinäkuuta!

12 kommenttia:

 1. Kauniit ja tunnelmalliset kuvat!

  Upeaa alkavaa heinäkuuta sinullekin :-)

  VastaaPoista
 2. Niin kauniit kuvat jälleen.
  Ihanaa heinäkuuta!

  VastaaPoista
 3. Kuvasi ovat kuin postikortteja! Pionikuva aivan valloittavan kaunis! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. 'On jälleen kesäyö ja rannan tuoksu tihkuu kuusamaa...'
  Niin kaunista ja nuo Anna Erikssonin sanat tulivat ensimmäisenä mieleeni. <3
  Kesän juhlaa puutarha täynnä!
  Nautitaan!

  VastaaPoista
 5. Tuo kuusama on aivan ihana! Jäin miettimään tuota begoniakuvaasi. Minusta se on pikemminkin annansilmä. Vai ovatko ne yksi ja sama asia?

  VastaaPoista
 6. Tykkään nuasta sun asetelmista! Ihana pöytä. Hilijaa hyvä tuloo. Kerkiää miättiä kasvivalikoomia paremmi. Enonkoskella on näemmä panostettu istutuksiihi.
  Mukavaa heinäkuuta!

  VastaaPoista
 7. On kuvat todella kuin postikortteja! Monestihan sitä noita kesätunnelmia suomalaisissa postikorteissa näkeekin, eikä suotta. Mitähän pioneja mahtavat juhannuspaikassa olla, menestyisivätköhän täällä Oulun korkeuksilla? Houkuttelee tuo väri!

  VastaaPoista
 8. Maarit, kiitos ja ihanaa heinäkuuta sinulle myös!

  Sirkku, kiitos, pionit ovat kyllä ihania. Hyvää vkl!

  Susanna, tuota kappaletta en muistanutkaan, kuusamat ovat aliarvostettuja, tykkään myös köynnöskuusamasta.

  Kristiina, annansilmä on kait eri kasvi kuin tämä, tosin begonia sekin.

  Navettapiika, mulla on vaan kertyny liikaa kasveja purkkeihin ja maahan valeistutukseen, joten ois saatava ne ennen talvea maahan. Mukavaa heinäkuuta sullekin!

  Sohvi, kiitos. Eiköhän peruspionit mene sielläkin. En valitettavasti tiedä tarkemmin tuosta pionista, mutta kannattaa katsella paikallisista puutarhamyymälöistä tai nettikaupoista. Itse ajattelin syksymmällä ottaa tuosta pienen jakotaimen.

  VastaaPoista
 9. Ihania kukkakuvia ja ihastelin myös noita Enonkosken paikkoja. Upea vanha kivisiltakin siellä. Kivisilloilla on kai erityinen paikka mielessäni, koska minun entisessä kotikunnassani Pomarkussa oli sellainen. Nyt se on purettu, mutta kootaan kuulemma entistä ehompana uudestaan.
  Meillä on kallioista ja kivstä maata, johon on vähitellen multaa tuotu. Ja kun en ole oikein puutarhaihmisiä, tulokset onkin useimmin laihoja - jopa siinä määrin tänäkin kesänä, ettei kyllä rikkaruohotkaan oikein kasva:)

  VastaaPoista
 10. Metsäntyttö, kivisillat ja muutenkin vanhat miljööt ovat kyllä aina ihastuttavia. Eihän sitä puutarhaa ole pakko laittaa, jos ei innosta.

  VastaaPoista
 11. These flowers are incredible, especially the picture of the last one. I love how clear and vivid these photos are as well. Keep up the posts, hope you have a nice rest of your week.
  World of Animals

  VastaaPoista