perjantai 29. kesäkuuta 2018

Kesäkuun loppu

 
Kesäkuu  oli ihanan aurinkoinen ja lämmin. Olen tehnyt kotipihalle yhden kukkpenkin, johon olen kerännyt mökiltä tuomiani kasveja. Maa on näköjään kivikkoista moreenimaata, joten useamman neliön penkkiä ei kaiveta yhdessä päivässä. Uutta multaakin tarvitsi lisätä monta säkkiä. Tilaa olisi vaikka kymmenelle kukkapenkille, mutta jos saisi lähiaikoina kaivettua edes kolme penkkiä.

Juhannuksena käytiin Etelä-Savossa lapsuudenmaisemissa. Oli ihana irtautua arkirutiineista ja viettää aikaa rennosti läheisten kanssa. Samalla ajeltiin Enonkoskella, joka oli todella kaunis, pieni kesäpitäjä. Ihastuin kauniisti laitettuun kosken puistoon ja puutalomiljööseen. Harmi, kun juhannuksena kahvilat ja pikkupuodit eivät olleet auki.

Koska olen kesän tiiviisti töissä, kesälomareissuni jäävät pariin viikonloppuun mökillä ja yksiin synttärijuhliin. Muulloin sitten aherran kotipihalla puutarhan kimpussa.

Mukavaa alkavaa heinäkuuta!

12 kommenttia:

Susanna kirjoitti...

Kauniit ja tunnelmalliset kuvat!

Upeaa alkavaa heinäkuuta sinullekin :-)

Huopalintu kirjoitti...

Kiitos Susanna!

Maarit / Rosanpunaista kultaa kirjoitti...

Niin kauniit kuvat jälleen.
Ihanaa heinäkuuta!

Sirkku kirjoitti...

Kuvasi ovat kuin postikortteja! Pionikuva aivan valloittavan kaunis! Mukavaa viikonloppua!

Mantelilaakson Susanna kirjoitti...

'On jälleen kesäyö ja rannan tuoksu tihkuu kuusamaa...'
Niin kaunista ja nuo Anna Erikssonin sanat tulivat ensimmäisenä mieleeni. <3
Kesän juhlaa puutarha täynnä!
Nautitaan!

kristiina kortelahti kirjoitti...

Tuo kuusama on aivan ihana! Jäin miettimään tuota begoniakuvaasi. Minusta se on pikemminkin annansilmä. Vai ovatko ne yksi ja sama asia?

Navettapiika kirjoitti...

Tykkään nuasta sun asetelmista! Ihana pöytä. Hilijaa hyvä tuloo. Kerkiää miättiä kasvivalikoomia paremmi. Enonkoskella on näemmä panostettu istutuksiihi.
Mukavaa heinäkuuta!

Sohvi kirjoitti...

On kuvat todella kuin postikortteja! Monestihan sitä noita kesätunnelmia suomalaisissa postikorteissa näkeekin, eikä suotta. Mitähän pioneja mahtavat juhannuspaikassa olla, menestyisivätköhän täällä Oulun korkeuksilla? Houkuttelee tuo väri!

Huopalintu kirjoitti...

Maarit, kiitos ja ihanaa heinäkuuta sinulle myös!

Sirkku, kiitos, pionit ovat kyllä ihania. Hyvää vkl!

Susanna, tuota kappaletta en muistanutkaan, kuusamat ovat aliarvostettuja, tykkään myös köynnöskuusamasta.

Kristiina, annansilmä on kait eri kasvi kuin tämä, tosin begonia sekin.

Navettapiika, mulla on vaan kertyny liikaa kasveja purkkeihin ja maahan valeistutukseen, joten ois saatava ne ennen talvea maahan. Mukavaa heinäkuuta sullekin!

Sohvi, kiitos. Eiköhän peruspionit mene sielläkin. En valitettavasti tiedä tarkemmin tuosta pionista, mutta kannattaa katsella paikallisista puutarhamyymälöistä tai nettikaupoista. Itse ajattelin syksymmällä ottaa tuosta pienen jakotaimen.

Metsäntyttö kirjoitti...

Ihania kukkakuvia ja ihastelin myös noita Enonkosken paikkoja. Upea vanha kivisiltakin siellä. Kivisilloilla on kai erityinen paikka mielessäni, koska minun entisessä kotikunnassani Pomarkussa oli sellainen. Nyt se on purettu, mutta kootaan kuulemma entistä ehompana uudestaan.
Meillä on kallioista ja kivstä maata, johon on vähitellen multaa tuotu. Ja kun en ole oikein puutarhaihmisiä, tulokset onkin useimmin laihoja - jopa siinä määrin tänäkin kesänä, ettei kyllä rikkaruohotkaan oikein kasva:)

Huopalintu kirjoitti...

Metsäntyttö, kivisillat ja muutenkin vanhat miljööt ovat kyllä aina ihastuttavia. Eihän sitä puutarhaa ole pakko laittaa, jos ei innosta.

World of Animals, Inc kirjoitti...

These flowers are incredible, especially the picture of the last one. I love how clear and vivid these photos are as well. Keep up the posts, hope you have a nice rest of your week.
World of Animals