sunnuntai 20. toukokuuta 2018

Hankin elämän


Hankkia elämä:

"Hommata parempaa tekemistä, lisää sisältöä elämään. Siirtyä veks koneelta raittiiseen ulkoilmaan. Hankkia kenties duuni ja tyttö-/poikakaveri."

"Käytetään myös käskynä jollekin lopettaa puuttumasta toisten asioihin."

Lainaus: Urbaani sanakirja
Enpä ole sitten ehtinyt tänne blogiin pitkään aikaan taaskaan. Omakotitalo maalla, mökki toisella puolella Suomea ja uusi työ ovat vieneet aikani tarkkaan.
Olen näköjään hankkinut elämän tai oikeastaan tarvitsisin kaksi elämää, että ehtisin elää ryntäilemättä paikasta ja tehtävästä toiseen, välillä pysähtyen.
 
Haaveita kotipihan ja elämän suhteen on edelleen paljon. Kissa tai pari olisi kiva lisä elämään ja myyrävahdeiksi pihaan, mutta ensin pitäisi löytää kissanhoitaja kotiin reissupäiviksi.
 
Pihalla olisi paljon kunnostettavaa, istutettavaa ja rakennettavaa.
  
Olen huomannut, että en ole koskaan ollut kotona näin onnellinen. Mökillä olen ollut aina hyvin onnellinen, mutta aikuiselämän kotini ovat olleet kaupungissa, rivitalossa tai kerrostalossa, missä olen kokenut oloni ahdistavaksi. Vain lapsuudenkotini maalla oli onnellinen asuinpaikka.
Talvella kaipasin enemmän kaupunkiin ja jotain vaihtelua maalla oloon, mutta kesäaika on paras viettää maalla.
Olen aina halunnut nähdä kotini ikkunasta ilta-auringon. Ilokseni olen saanut todeta, että keittiön ikkunasta näkyy auringonlasku ja ennen lehtien puhkemista näkyi vielä auringon heijastus lammen pintaan.
Miten sinun kevääsi on kulunut? Harmittaa kovasti, etten ole ehtinyt poiketa seuraamiini blogeihin pitkään aikaan. Jostain on karsittava, kun on nyt tämä elämä vihdoin hankittu!

11 kommenttia:

 1. Hmm...minua ahdistaa piha kerran taas! Vietin 17 vuotta sitä laittaessa joka viikko sellaiset 4 tuntia sitä. Jos yritti lukea kirjaa/ottaa aurinkoa/ruokailla tms. rentoutumista. Naapurin poika karjui pää punaisena sellaiset 15 vuotta... ÄI-TII!! Se nainen antsaitsisi mitalin! Mun teki mieli muutamankin kymmenen kertaa käydä huutamassa päin sen pojan näköä, että kuule tee joku asia itte!!! Nyt jo kai 18 vuotta ja muuttanut kotoaan! Toinen naapuri rakentaa kokoajan, kahteen kertaan on pihakin myllätty, aita ja pihakiveys rakennettu. Vajaa tehty ja autotalli muutettu saunaksi jne. Rouva aloittaa juhannuksena mattojen (kymmeniä) pesun painepesurilla! Mun mies ei monista yrityksistä huolimatta suostu, että hankitaan pihakalusto. Siis sellaiset lepojutut. Ruokailuryhmä kuulemma riittää istumiseen. En mä sisälläkään istu lukemassa keittiön pöydän ääressä. Niinpä mä siis kolme vuotta sitten päätin, että antaa olla...en jaksa enää raataa siellä hikihatussa. Kun ei pihasta pääse nauttimaan, siellä ei vaan voi olla ja relata!! Tässä mietin, hommaanko edes kesäkukkia! Eipä tarvisi kastelukannu kädessä edes päivystää. Sinä nautit kahdestakin pihasta, ahkeraa! Minuun iski laiskamato, joka ei suostu poistumaan!! :)

  VastaaPoista
 2. Tillariina, jokainen tekee pihallaan tai on tekemättä mitä haluaa. Naapurit saattaa olla rasittavia, siitä on runsaasti meilläkin kokemusta kaupungista. Se oli yksi syy muuttaa maalle. Miehet myös saattaa olla rasittavia, ymmärrän tuskasi pihakalusteiden suhteen. Jospa vaan hommaisit ne kalusteet, sanoi mies mitä tahansa ☺. Voi olla, että minunkun intoni hiipuu iän myötä pihan hoidon suhteen, mutta tämä on pitkäaikainen unelmani. Mökki on rasite, haluaisin päästä siitä eroon, mutta mies ei ole vielä valmis sen myyntiin. Hän saakin sitä nyt hoitaa, itse käyn vaan pari kertaa kesässä siellä, puutarha saa nyt jäädä siellä vähemmälle hoidolle.

  VastaaPoista
 3. Ihana kirjoitus! En tiedä onko mulla elämää, mutta uusi rivitaloasunto on ja mökki. Keväällä hankittiin innostuneina rivitalon suurelle terassille huonekaluja ja suunniteltiin kaikenlaista istutusta ym. Nyt kun ollaan koko ajan mökillä, niin huomaan että ei ehditä/haluta ollenkaan olla kotona. Koko hieno iso terassi jää käyttämättä ja se harmittaa. Täällä mökillä vaan on niin ihanaa että aina haluaa olla täällä. Siksipä en kotiin hanki edes kesäkukkasia.
  Oikein mukavaa kesää sinulle!

  VastaaPoista
 4. Ihana elämä, josta osaat nauttia, ihanaa!
  Kauniit kuvat jälleen kerran

  VastaaPoista
 5. Kristiina, mökit ovat ihania paikkoja kesällä ja vielä näillä keleillä. Ihanaa kesää sinullekkin.

  Maarit, kiitos :)

  VastaaPoista
 6. Voi sinullahan on ihan täydellinen elämä <3 Ja todelakin jostain on vain karsittava ja asiat laitettava tärkeysjärjestyksen ja kyllä puutarha ja piha on aina ennen bloggauasta! ( samaa valittelin taannoin, kun aika loppuu kesken)
  Jatka vain pihasi kanssa ja pysy onnellisena hankitun elämäsi kanssa <3
  Ihania auringonlaskuja viikkoosi!

  VastaaPoista
 7. Kiitos ihanasta postauksesta. Aivan mahtava.
  Näin se on ei kaikialla voi olla. Nautitaan elämää omalla tavalla.
  Olemme kaikki erilaisia.
  Mekin nautitaan pihalla pihalla hommailemisesta.
  Huvitti eilen kun tuli vieraita niin ensimmäiseksi sanoivat, "kyllä tässä pihassa on paljon työtä.
  Onpa kaunista ja paljon kukkia." He näkivät vain työtä.
  Ei me sitä ajatella me tykätään hoitaa pihaa. Se on meidän harrastul,
  Kesä on lyhyt.

  Hyvää ja ilon täyteistä kesää .

  VastaaPoista
 8. You have beautiful flowers!!! And I love the forest! You really live in a wonderful place!

  VastaaPoista
 9. Satu, kiitos ihanista sanoistasi <3

  Sylvi, kesä on tosiaan lyhyt ja siitä on syytä nauttia!

  Timi, thank you. I love my home place too.

  VastaaPoista
 10. Vaikuttaa kyllä ihanalta paikalta tuo talonne maalla. Itse täytyy maaseudulla asuvana sanoa (takana tänä kesänä 25 votta) että en kyllä vaihtaisi. Kun eräänä iltana keinuttelin riippumatossa kirjaa lukien kukkivan omenapuun alla ja kuuntelin lintuja ja mehiläisten pörinää, ajattelin, ettei onnellinen ihminen muuta tarvitse ja tajusin, miten onnekas olen.

  Kiva, että olet viihtynyt ja jaksat kahta paikkaa puunailla. Kyllä se kissojen hoitajakin varmasti löytyy ja saat karvaturreja myyräpuolta hoitamaan<3

  Mukavaa viikkonloppua!

  VastaaPoista
 11. Olipa mielenkiintoinen postaus!
  Ja voisi kyllä itsekin sanoa itselleen, että hanki elämä, hi!
  Mutta silti olen juuri tässä ja nyt iloinen ja onnellinen omasta elämästäni kuitenkin.
  Mutta toivottelen sulle oikein hyvää toukokuun jatkoa sinne ja ihana, että sinäkin nautit omasta elämästäsi vaikka joskus kiirettä piisaakin, niinkuin meillä kaikilla muillakin varmaan.

  VastaaPoista