tiistai 23. tammikuuta 2018

Virkistystä luonnosta

Talvi on kaunista aikaa, mutta pimeys ja kylmyys meinaavat välillä viedä voimat. Koska ulkoilu ja luonnossa oleilu tunnetusti virkistävät, olen pyrkinyt ulkoilemaan mahdollisimman paljon myös talvella. Usein ulkoilu on vain pieni lenkki sivutiellä ja postin hakeminen postilaatikosta tai pihan lumityöt. Joskus lähden kuitenkin pidemmälle lenkille lähimetsään tai jos miehelläni on aikaa, lähdemme yhdessä autolla jonnekkin luontopolulle.

Viimeksi kävimme kauppamatkan yhteydessä katsomassa Tahkovuorta. Pakkasta oli reilusti yli -20 astetta, joten suunnitelmissa ei ollut paljon kävellä, lähinnä vain käydä tutustumassa Tahkovuoreen. Paikka oli minulle tavallaan ennestään tuttu, sillä nuorena, 80-luvulla kävin siellä joitain kertoja laskettelemassa. Alueella taisi olla silloin vain jokunen rinne ja ravintola yöpymispaikkoineen. Nyt paikasta oli kasvanut suuri kylä lukuisine majoittumis- ja ruokapaikkoineen. Jopa muutama ruokakauppa kylästä löytyi ja lukuisia harrastus- ja liikuntamahdollisuuksia niinkuin laskettelukeskuksissa tuppaa olemaan. Meitä ei nämä palvelut kiinnostaneet, vaan halusimme nähdä rinteet ja maisemia.

Löysimme tien laskettelurinteiden takaa, josta pääsi vuoren huipulle katsomaan maisemia. Valitettavasti lumitykit olivat päällä, joten huippu oli lumisumussa ja näkyvyys rinteiden suuntaan huono. Minulla unohtui kameran muistikortti kotiin, mutta onneksi oli kännykkä mukana. Kaunista luontoa tuolla kuitenkin oli.

13 kommenttia:

 1. Todella kaunista! Pakkasta riittämiin...meillä taitaa olla tämän talven pakkasennätys reilut -10 astetta...juuri sopivasti jos ei tuule..:)

  VastaaPoista
 2. Ihania talven taikahetkiä sinne Pohjolaan!
  Vallan hurmaavia maisemia ja kuvia, joita ihastelin jo Instan puolella. =)

  VastaaPoista
 3. Todella upeita kuvia! Minä en laskettelua harrasta, mutta kerran olen käynyt Rukalla ja Syötteellä ja molemmissa oli aivan mahtavat maisemat. Talvellakin on tosi upeaa, vaikka en välitä lumesta, kylmyydestä ja talviurheilusta yleensäkään. Pakkastakin on taas liikaa, -25 C.Mutta yritetään kestää.

  VastaaPoista
 4. Kyllä tuolla näin kauniita maisemia katsellessa piristyy.
  Meillä ei ole kovin lapjon pakkasia ollut. Alle. 10 on korkeintaan
  Hyvää ja ilointäyteitä päivää Sinulle

  VastaaPoista
 5. Kaunista, mutta huh, niin kylmän näköistä.

  VastaaPoista
 6. Hianot kuvat, komeesta maisemista.
  Mä en vapaaehtoosesti pistä talavella nenääni pihalle. Vaikka se varmasti piristääski.

  VastaaPoista
 7. Upeat kuvat, joista näkyy, että kylmä on...

  VastaaPoista
 8. Todella kauniita kuvia ja maisemia! Mukavaa viikonjatkoa!

  VastaaPoista
 9. Kaikki kuvat ovat kauniita, mutta tykkään eniten viimeisestä.

  VastaaPoista
 10. Vaikuttavan näköiset, upeat kuvat mahtavista maisemista! Tuokin oli varsin jännä; se jäinen härveli:) Varmaan joku hissin osa.

  VastaaPoista
 11. It must be very cold there! -20! Wow!
  Everything is white...I love it!

  VastaaPoista
 12. Todella talviset, pakkasta henkivät kuvat! Kylmästä huolimatta vaihtaisin tämän vesisateen ja loskan noihin sinun maisemiisi koska tahansa! Ei talven kuulu olla tällaista vaan tuollaista, kuten ihanissa kuvissasi!

  VastaaPoista