keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Rauhoittumista

Joutoaika kaupungin keskustassa tuli käytettyä tavaratalojen sijaan hautausmaalla. Mikä hiljaisuus ja luonnon rauha siellä olikaan. Varmasti satoja lintuja puissa ja maassa ruokailemassa. Aivan oma maailmansa on tuo kaunis paikka, jossa myös ihmiskäden jälki ja menneisyys on kiehtovasti läsnä.

Rauhoittunut olen myös tarkoituksella tämän blogin pidon suhteen. Ehkä jotain muutosta tällä saralla kaipaan, tulevaisuus näyttää mihinkä suuntaan, mutta ehkä enemmän terveyden ja muun elämän ehdoilla tästä eteenpäin mennään. Kroppani tarvitsee enemmän liikuntaa kuin tietokoneen äärellä jäkittämistä.

Ihanaa helmikuuta toivottelen!

13 kommenttia:

Vikki kirjoitti...

Kaunis, rauhoittava postaus!
Tykkään myös kulkea hautausmaalla, katsella niitä kauniita sammaloituneita kiviä ja istutuksia, rauhoitava paikka!
Monesti sitä tulee mietittyä blogin pitämistä ja juurikin tästä syystä, että liikuntaa pitäisi harrastaa huomattavasti enemmän.
Kaikkea hyvää helmikuulle!

Anneli A /Pihakuiskaajan puutarha kirjoitti...

Upea, rauhoittava kuvakooste. Hautausmaat ovat hienoja paikkoja. Hyvä on välillä miettiä, mikä on tärkeää ja mihin järjestykseen asiat laittaa. Toivoisin kuitenkin, että et jättäisi bloggaamista täysin, sinun blogissasi on aina niin mukava käydä. - Hyvää alkavaa helmikuuta!

enkulin käsityöt kirjoitti...

Kauniit ja rauhalliset kuvat. Upeita nuo patsaat - jotenkin ikuisia.

Mantelilaakson Susanna kirjoitti...

Rakastan hautausmailla kulkemista!
Ehkä osaksi sen takia että työni puolesta hautausmaa on aina ollut lähellä, samoin kuolema itse.
Vanhat kauniit hautakivet täynnä ajanpatinaa, ajatuksia, surua ja rauhaa. Kauniita yksityiskohtia täynnä.
Ulkomailla kulkiessani käyn aina jollain hautausmaalla.
Se on osa maan kulttuuria ja aina hämmästyn miten erilaisia hautausmaat ovatkaan!

Anna itsellesi aikaa, elämänenergian virrata taas ja kropan levähtää hetkinen.
Sinä olet oman elämäsi tärkein henkilö!

Navettapiika kirjoitti...

Hautausmaat on ihania yksityyskohtia täynnä. Varsinki niiren "vanhat pualet".
Koneella menöö yllättävän palio aikaa. Liikuntaa pitääs lisätä meikälääsenki.

Metsäntyttö kirjoitti...

Oletpa löytänyt paljon kauniita yksityiskohtia. Ja eläväisiäkin sieltä hiljaisuuden ja rauhan keskeltä:) Minä tykkäsin aikoinaan käydä rauhoittumassa entisen kotipaikkani hautausmaalla. Asuin melkein vieressä.

paleredrose kirjoitti...

Kuopion vanha hauutausmaa on samalla kaunis puisto ja arboretum. Varsinkin keväisin käyn ihastelemassa puiston uljaita kotkansiipisaniaisia ja vanhoja puita. Hautausmaalle on haudattu myös monia merkkihenkilöitä ja heidän kauniit muistomerkkinsä ovat myös näkemisen arvoisia. Paljon bloggailuintoa sinulle Huopalintu pidetään yhdessä Kuopion blogielämää hengissä jotta tämäkin tärkeä itäinen suomi pysyy kartalla ja kaikkien halukkaiden saatavilla. Terkuin Katja

Huopalintu kirjoitti...

Kiitos kommenteistanne. Vastaan nyt kaikille yhdessä :)

En ole jättämässä bloggaamista, mutta joudun ehkä vähentämään tätä ja muutenkin koneella vietettyä aikaa. Sinänsä harmillista, sillä joudun myös vähentämään teidän muiden blogeissa vierailua ja kommentointia niissä. Terveys on kuitenkin nyt tärkeämpi asia elämässäni.

Hautausmaalla on kyllä kivasti "hiljaista elämää" eläinten ja muiden alueella liikkujien muodossa. Minäkin tykkään erityisesti vanhoista alueista ja myös vanhoista puista hautausmailla. Ovathan ne myös kauniita puistoalueita istutuksineen.

Kiitos tuestanne ja kannustuksesta! Olette ihania blogiystäviä :)

marliska kirjoitti...

Upeat kuvat. Tykkään noista porttikuvista eniten.
Rauhoittumista tarvitaan.
Kaunista helmikuuta sinulle!

Cheri kirjoitti...

Kauniita tunnelmia. Minäkin rakastan hautausmaita, niiden rauhallista ja haikeaa tunnelmaa. Siellä tuntuu aina jotenkin turvalliselta ja pyhältä.

Satu Kukkaiselämää kirjoitti...

Upeat kuvat! Terveellistä tuo liikunta ja ulkoilu olisi. Mun ulkoilut tapahtuvat toistaiseksi tämän koneen kautta. Mukavaa viikonloppua!

Tiiu/Puutarhahetki kirjoitti...

Kauniit, tunnelmalliset kuvat! Iloista viikonloppua!

Vanha Virsi kirjoitti...

Kylläpä siellä hautausmaalla oli tunnelmaa ja löysit hienoja kuvakulmia! Harmi että ne terveydelliset seikat rajoittavat bloggaamistasi, mutta hoida ihmeessä itseäsi ennen kaikkea! :)