sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Marraskuussa mökilläPikainen viikonloppukäynti mökillä ja riistakameran muistikortin purku samalla. Ilves oli taas käppäillyt pihamaalla, mikä ei ollut ensimmäinen kerta, vaan kaksi kertaa aiemminkin on ilves todistettavasti pihalla liikkunut.

Kyllä oli märkää ja kylmää, kun kaivoin muutamia kielon juurakoita kotiin vietäväksi. Katsotaan miten niiden hyötäminen onnistuu. Kädet olivat sen verran kohmeessa, että en voinut hirveästi hifistellä pulleiden kukkasilmujen etsimisen suhteen, mutta ainakin jotain silmullisia juurakoita maasta löysin.

Mukana haasteessa:
Pieni Lintu - MakroTex challenge
 aiheena tällä viikolla 
MARRASKUU

17 kommenttia:

 1. Nuo orvokit ovat uskomattomia kukkijoita.. vielä jaksaa täälläkin lumen läpi kukkaa työntää ja kasvihuoneessa kukostavat <3
  hauska tuo ilves ;)

  VastaaPoista
 2. On aivan ihmeellistä, että orvokit kukkivat lumen ja jään seassa. Upea tuo riistakameran kuva.

  VastaaPoista
 3. Satu ja Enkuli, orvokit ovat sisukkaita ja siksi melkeinpä lempikasvejani.

  VastaaPoista
 4. Yhden kerran olen ilveksen nähnyt ihan livenä. Iso kissa loikki auton edestä metsään. Hetken ehdin miettiä, että leopardi :-o ennen kuin välähti, että ilveshän se. Kaunis eläin. -Katja

  VastaaPoista
 5. Kaunis ja sitkeä orvokki!
  Voi mikä ilves!
  Se olisi hienoa nähdä luonnossa!

  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 6. Kauniisti olit taas löytänyt linssin läpi kuvattavaa. Orvokit ovat todellakin sitkeitä sissejä, mutta niin olivat tänä vuonna tuoksuherneetkin. En olisi vieläkään raaskinut niitä ottaa pois ruukustaan, mutta oli pakko pelastaa ruukku talven tieltä:)

  Ilves on kyllä isompi kuin uskoisikaan. Onneksi niitä ei ole täällä näkynyt, kun meidän kissat kuitenkin kulkevat vapaina. Ilves ei olisi niille kiva kaveri...Upea eläin se siltikin on.

  VastaaPoista
 7. Kivoja nuo oranssit pallomaiset kukat, meilläkin päin niitä aina syksyllä yhden talon pihalla kasvaa, olen aina ihastellut niitä vaikka en tiedä nimeä. Aika jännittävää, että siellä ilves öisin pihalla tassuttelee.

  VastaaPoista
 8. Kauneutta olet löytänyt marraskuustakin - ja ihmeesti värejäkin. Onpa mielenkiintoista, että siellä on ilves hiippaillut. Hauska nähdä edes riistakamerasta.

  VastaaPoista
 9. Susanna, kiitos samoin mukavaa alkavaa viikkoa :)

  Mustakissa, minua myös hiukan hirvittää kissan kannalta tuo ilves, mutta otamme kisun kesällä yöksi sisään, joten vaara on siksi pienempi. Nyt viikonloppuna vähän pelotti, kun oli pimeät illat, enkä tajunnut ottaa kaulapantaa ja kulkusta mukaan kotoa.

  Mirja, kasvi on lyhtykoiso.

  Syksyn Lehti, eipä noihin muuten törmääkkään, ainakaan minä en ole koskaan nähnyt kuin vain jälkiä.

  VastaaPoista
 10. Kauniita kuvia. Syksyinen orvokki on jotenkin suloinen ;)

  VastaaPoista
 11. Orvokkeja vielä kukassa. Malvaa löysin minäkin tänään mökiltä ja myös tuota komeamaksaruohoa, mitä oli kuvassasikin.
  Kyllä yllätyksiäkin löytyy kuten tuo ilves.

  VastaaPoista
 12. Pirjo, orvokit ovat puutarhan pikkuihmeitä.

  Pappilanmummo, kivoja löytöjä sinullakin :)

  VastaaPoista
 13. Olen haaveillut ostavani vanhemmilleni riistakameran lahjaksi, mutta vielä en ole raaskinut. Heidän mökillä tuntuu hiippailevan vähän kaikenlaisia ötököitä. Viime kesänä näkivät juurikin ilveksen ja tämän pennun. <3 Nalle-karhua en välttämättä kuvista kyllä tahtoisi nähdä. :,D

  VastaaPoista
 14. tuo riistakamera on kyl hyvä olla olemassa, meidänkin varmaan kannattaisi sellainen laittaa mökille. onpa mielenkiintoisia vieraita käynyt, ilves on kyl niin kaunis eläin!
  ehtiikö kielot viel jouluksi kukkaan?

  VastaaPoista
 15. Jenspa, kyllä tuo ihan hyvä on. Meillä ei vaan toimi ihan niin kuin pitäisi, kun ei ota kaikista tialnteista kuvia, mutta aina jotain haaviin jää.

  Ilona, en tiedä ehtiikö jouluksi, kun näin myöhään otin juurakoita, mutta jospa joskus talvella.

  VastaaPoista
 16. Tuollainen kamera olisi kiva jättää mökille niin näkisi mitä kaikkea siellä liikuskelee :)

  VastaaPoista