maanantai 5. toukokuuta 2014

Toukokuun alku mökillä

Kevät on mennyt hyiseksi ja edennyt hiiren askelin. Mökillä on muutama uusi kukkanen auennut. Narsissimeret odottelevat lämpimämpiä kelejä, mutta muutama yksittäinen rohkea on jo aukaissut nuppunsa.Nämä syksyllä istuttamani valkeat idänsinililjat yllättivät kauniilla kukinnallaan kuutamopuutarhapenkissä.

Istuttelin syksyllä paljon uusia narsisseja, kiva kun ei muista millaisia. Valkoisia taisivat olla enimmäkseen. Niitä ei vielä näkynyt kukassa.
Tetenarsissit ovat sieviä myös kukkapenkissä. Kumma, että näihin ei kyllästy, vaikka niitä näkee paljon ruukkuistutuksissa.

Esikoista tykkään. Mökkipihalla on paljon keltaisia, mutta haluaisin näitä paljon eri värejä. Näköjään olen istuttanut syksyllä yhden sinisen.

Pienen orvokin ystävällinen tervehdys kompostikasassa :)


Olen aivan ihastunut tarhakylmänkukkiin. Niistä tulee mieleen kangsvuokot, joita lapsena kerättiin hiekkaharjulta äitienpäiväkukaksi.

7 kommenttia:

 1. Tosi kauniit kukkia sinulla siellä onkin..:)

  VastaaPoista
 2. Ihania etenkin nuo karvapörriäis kylmäkukat! Ja kaikki! ; )

  VastaaPoista
 3. Kivat kevätkukkijat! Tuollaista valkoista idänsinililjaa olin itsekin syksyllä laittanut ja kukkivat hyvin nyt mökillä. Tosin en päässyt noin hyvälle kuvausetäisyydelle kuin sinä, koska kaikki sipulikukkani ovat kananverkkohäkkyröiden keskellä. Jos kukkia haluaa kunnolla kuvata, pitää ensin purkaa kaikki häkkyrät, jotka ovat kiinni toisissaan kuka mistäkin kohtaa ja vielä kepeillä kiinni maassa...aika työlästä. Mutta jos en laita verkkoja, ei ole yhtikäs mitään, mitä ihailla. Paitsi narsissit, jotka eivät pupuille ja peuroille kelpaa.

  VastaaPoista
 4. Irmastiina, Stiina ja Ritva, aina kun menee mökille on tunne kuin lapsena joulukalenteria avatessa, että mitä on kukassa tällä kertaa :)

  Intianminttu, harmi, kun sulla ovat nuo ihanat eläimet riesana mökillä. Jokaisessa paikassa taitavat olla omat ongelmansa. Meille ei voi istuttaa paljaisiin rinteisiin kunnolla kasveja, kun maata on käytetty aikoinaan luvattomana kaatopaikkana.

  VastaaPoista
 5. On kyllä ihana kukka, tuommoinen hento ja hempee!

  VastaaPoista