lauantai 25. tammikuuta 2014

Kohtaamisia pientareilla

Nyt on pilvinen päivä, kuvat on otettu eilen iltapäivällä. Oli hiukan hankalaa kuvata makrokuvia matalista kasveista, sillä olin juuri syönyt lihapulla-aterian ja ison mukillisen kahvia ja kun jalassa oli vielä pitkikset ja toppahousut, kyykkiminen oli hiukan hankalaa. En suosittele. Pakkasesta huolimatta ulkoilijoita oli useita. Niinkuin jokainen kasveista tai kesäaikaan perhosista kuvia ottava tietää, yleensä kuvattavat löytyvät ojista tai pellonreunoilta. Yleensä hiukan katson, että en säikyttele ohikulkijoita, sillä kuvaaminen on aika hiljaista ja paikallaan pysyvää puuhaa. Eilen sitten en huomannut yhtä kulkijaa ja hän pääsi yllättämään minut. Sanoi miettineensä, kun käveli kauempana, että onko tuo möykky eläin vai mikä, kun näki minut tien varressa. Toivottavsti en säikyttänyt häntä. Kulkija oli kuitenkin hyväntuulinen ja toivotteli hyviä kuvauksia. Joskus joku on kääntynyt takaisin, eikä ole uskaltanut kulkea ohitseni, kun olen kyyröttänyt jossain puskassa. Aikaisemmin talvella olin metsässä kameran kanssa ja vastaan tuli toinen kuvaaja. Minä vuorostani hiukan säikähdin häntä, kun nainen oli koiran kanssa hiljaa puskien takana. Kun kuvaaja sitten huomasi, että minullakin on kamera, tuli hän juttelemaan ja näytti minulle vielä eläintensyöttöpaikan, jossa voi kuvata eläimiä. Kiva kohtaaminen oli tuokin.

16 kommenttia:

 1. Kyllä luonto on nyt kaunis!
  Tuon kauneuden olet saanut vangittua kuviisi....kiitos!

  VastaaPoista
 2. Kuvausreissut eivät ole yleensä tylsiä! Aina sattuu ja tapahtuu. Harmi kun nyt viikonlopuksi tuli näin rumat, valottomat kelit! Makroilua olin myös suunnitellut ohjelmaan.

  Hieno kuvasarja!

  VastaaPoista
 3. Oranssin punainen, Irmastiina ja Mustakissa, talvi on kaunis kuin satumaailma, jopa epätodellisen oloinen välillä.

  Tillariina, Nyt on aika tasasävyinen keli, minäkin kävin kävelyllä ilman kameraa!

  VastaaPoista
 4. :D Varo vain ettei joku kutsu poliiseja puskissa häärivän hämärätyypin vuoksi. Hauskoja kohtaamisia kuvausmatkalla ja upeat kidekuvat.

  VastaaPoista
 5. niin koskettavan kauniita kuvia, ihania !!

  VastaaPoista
 6. Tuttua on tuo ihmetyksen herättäminen:) Yleensä ne rauhoittu kun näkee kameran. Ja jotkut jopa helpottuneena hymyilevät.

  VastaaPoista
 7. Cheri, täällä pääkaupunkiseudulla kun liikkuu kaikennäköisiä epämääräisiä tyyppejä puskissa, niin saa itsekkin olla varovainen.

  hanne, ole hyvä :)

  Harry, olen huomannut, että on parempi olla selkeästi näkyvillä kuin hieman piilossa kameran kanssa.

  VastaaPoista
 8. Wau mitä kuvia täältä löysinkään, upeita :)

  VastaaPoista
 9. Hienoja, vienoja, lutuskaisia, täynnä valoa.

  VastaaPoista
 10. Niin kauniita että itkettää! Kiitos kun jaoit <3

  VastaaPoista
 11. Anonyymi, itke pois, se tekee hyvää.

  VastaaPoista
 12. Kuten sanotaan, lapset ja eläimet yhdistät. Samoin kamera, olipa harratelija tai ammattilainen! Muuten, upeat koristeet kuivuneilla oksilla ja heinillä. Sinä osaat.

  VastaaPoista