lauantai 22. joulukuuta 2012

Puro

En ole ennättänyt nyt valoisaan aikaan ulos kuvaamaan, mutta esittelen tässä teille yhden minulle rakkaan puron lapsuudesta, jota kuvasin alkuviikosta. En tiedä miksi vanhemmiten lapsuudesta tutut paikat tulevat tärkeiksi ja muutenkin yhä pienemmät asiat tuottavat iloa. Ainakin itse koen, että en kaipaa välttämättä suuria järjestettyjä tapahtumia, luonnon pienet ihmeet monesti
riittävät tuomaan elämyksiä jotka viihdyttävät. Niinpä pienellä reissullani Itäiseen Suomeen halusin käydä tällä purolla, jonka mutapohjaisessa lampareessa olen lapsena joskus uinutkin. Olen kaivannut tuota puroa, sen virtaavaa ääntä ja varjoista tunnelmaa. Minusta tuntuu hyvältä ajatella puroa, sen kohinaa talvipimeällä. Tiedän tarkkaan minne vesi kulkee, mistä se tulee, olen tutustunut veden ranta-alueisiin, suomaastoihin kilometrien matkalta. Olen kulkenut seutuja sisarusteni ja vanhempieni kanssa, kävellyt, pyöräillyt ja mennyt autolla veden yli monen ihmisen seurassa, monenlaisessa eri elämäntilanteessa. Maisemaan liittyy muistoja. Juureni ovat tässä vedessä ja sen rannoilla.

Tiedän, että teillä monella on joulukiireitä, mutta olisi kiva kuulla onko sinulla jokin paikka mitä kaipaat, johon haluaisit juuri nyt päästä hetkeksi käymään. Millainen se paikka on?

7 kommenttia:

 1. Kiitos taas hienoista kuvista!

  Itselleni tärkeä paikka on aavan meren äärellä pohjoisessa, missä vietin lapsuuteni. ehkäpä jossain vaiheessa laitan kuvaa omassa blogissani.
  Joulukiireitä ei nyt enää ole- kaikki on tehty ja itse joulunaika kuluukin töiden merkeissä, joka sekin on ihan mukavaa...

  VastaaPoista
 2. Margsan, meri onkin upea paikka. Mukavaa joulua töihin sinulle :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos kauniista kuvista ja ajatuksesta mieluisimmasta paikasta jonne palata... jäänpä asiaa oikein miettimään.
  Mukavaa joulun aikaa sinulle.

  VastaaPoista
 4. Hyvää joulua myös sinulle Tiitsa.

  VastaaPoista
 5. Ihania kuvia taas!
  Upeita!

  Tänään olen miettinyt..
  Katselin hieman teemalta balettia "Pähkinänsärkijä"..
  musiikki toi mieleen, vei minut lapsuuteni Jouluun..Äitini soitti usein Joulun aikaan musiikkia Pähkinänsärkijästä..
  Sinne haluaisin hetkeksi♥

  Sinulle suloista, ihanaa, Valon Joulua♥

  VastaaPoista
 6. Ihanaa joulun aikaa myös sinulle Hanne.

  VastaaPoista
 7. Kaunista. Lumitähtöset jään pinnalla näyttävät kuin tähdiltä avaruudessa. Minullakin on lapsuudesta rakas joki metsikköineen, jonne mielikuvissa palaan aina uudelleen ja uudelleen, vaikka olikin tehtaan varjossa. Ja ne lapsuuden muistot ja luonnonpaikat tulevat aina vain tärkeämmiksi ja kirkkaammiksi vuosi vuodelta.

  Mukavaa loppuvuotta ja siunausta uudelle vuodelle 2013.  VastaaPoista