maanantai 16. heinäkuuta 2012

Vuorossa vaaleanpunaiset

Mökkipuutarhassa ovat nyt kukintavuorossa vaaleanpunaiset kukat. Harjaneilikat ovat kyllä ehdottomasti suosikkejani. Ne sopivat niin hyvin hieman heinikkoiseen ja villiin luontopuutarhaan. En ymmärrä miksi näin kauniita ja helppoja kukkia ei arvosteta nykyään. Niin olen lukenut.
Pionihattu kissalla :) Kisumisu on nyt kipeänä. Se kohtasi vieraan kissan hiirijahdissa ollessaan ja ilmeisesti sen häntä joutui toisen kissan hampaisiin. Kuulin kovan rääkäisyn ladon luota ja juoksin kiireesti apuun. Kyllä sai vierailija kyytiä. Juoksin sen perässä ja karjuin niin kovaa kuin pystyin. Toivottavasti tunkeilija pysyy pois meidän mökin läheltä jatkossa.

Kissa potee nyt häntäänsä ja tarkasti seuraillaan tilannetta tarvitseeko lähteä lääkäriin. Eläinlääkärin kanssa olen ollut puhelimitse yhteyksissä ja koska kissa on suht reipas, kävelee ja syö, ei ilmeisesti suurempaa vammaa ehtinyt syntyä. Vaarana on vain, että puremajäljet tulehtuvat.
Kesäpikkusydän on yksi puutarhan kiitollisimmista kukkijoista. Se jaksaa kukkia koko kesän ja kaikkialla, valossa ja varjossa, eikä mitään ihmeellistä hoitoakaan kaipaa. Mainiosti se  sopii mielestäni myös söpöstelemään pionin seuraksi.
Tähtiputki sopii näköjään hyvin sormustinkukan kaveriksi. Korkeaksi kasvavat sormustinkukat saavat hyvää tukea terhakoista tähtiputkista ja muutenkin tunnelmaltaan ovat suloinen pari. Tähtiputki onkin yksinään aika mitättömän näköinen kasvi, mutta sopii toisten kasvien kaveriksi. Näitä yhdistelmiä laitan lisää ensi kesäksi.
Neilikoiden ja keltamaksaruohon väriloistoa.

7 kommenttia:

 1. Ihaniat kuvat...minulla tuolla penkissä noisi tulen punaisia harjaneilikoita...kauniita.

  Vai ajoit sinä vieraan tiehensä..:)
  Muutettuamme ensimmäiseen omakotitaloomme, meillä oli Aku-kissa, joka rakasti ulkonaoloa, kerrostaloelämisen jälkeen.
  Yhtenä iltana joutui tappeluun talonnurkalla ja minä harjan kanssa apuun...tytär sanoi, että nyt kaikki kiusaa Akua, kun äiti meni sen pelastamaan....:DD

  VastaaPoista
 2. Meidän kissat tappelee keskenään. Olen monesti pelännyt, että purraan toista vähän liiankin kanssa tai raavitaan silmästä. Tähän mennessä onneksi on lähtenyt vain karvatukkoja!

  Kauniita kukkakuvia! :)

  VastaaPoista
 3. Irmastiina, ovat nuo kissat niin julmia toisilleen. Kyllä siinä äkkiä käy huonosti, jos ei väliin mene.

  Tillariina, ehkä tutut kissat osaavat tapella sävyisämmin, kun eivät loukkaa toisiaan. Hiirireviiritappelut ovat toista..

  VastaaPoista
 4. Aivan mahtavia kukkia ja kuvia! Todella kaunista kukkaloistoa!

  Voi Seemiä! Kissat ovat kyllä rajuja tapellessaan. Meidän Nekulta puuttuu toinen kulmahammas ylhäältä - tuli kerran hammas roikkuen kotiin. eläinlääkäri arveli, että on jäänyt kiinni toisen kissan tai jonkun muun elikon turkkiin tapellessa ja kun Nekku oli repäissyt itsensä irti, lähti hammaskin. Nekku ei hampaan puuttumisesta kärsi, mutta välillä sillä on hassu ilme, kun huuli jää ylös puuttuvan hampaan kohdalta=D
  Pikaista paranemista kukkahattuiselle Seemille!

  VastaaPoista
 5. Hengästyttävää vauhtia uutta kasvaa vasta äsken ilmestyneen rinnalle. Luonto kukkii.

  VastaaPoista
 6. Mustakissa, kyllä kissojen tappelut ovat rajua touhua. Tänään mennään eläinlääkärille. Häntä on jo selvästi parempi, mutta haluan kuitenkin lääkärin tutkivan sen.

  AAMU, Suomen kesä on lyhyt ja siksi varmaan kaikki tapahtuu niin nopeasti luonnossa.

  VastaaPoista
 7. Vau, upeita kukkia ja kukkakuvia. Kaunis mökkipuutarha kyllä teillä.

  VastaaPoista