keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Arkea

Ei ankeaa,
mutta ehkä hiukan harmaata.

Erään kerran kirpputorilla kierrellessäni kuulin kuinka kaksi naista ihmettelivät myynnissä olevia vanhoja ikkunanpokia, että kuka moisista on kiinnostunut. Eivät tainneet tietää, että moni laittaa niitä mielellään sisustuksen koristeeksi seinälle. Yhdet vanhat ikkunat kelpaisivat minullekkin, mutta aika paljon pyytävät niistä kirpputoreilla. Kaksi vanhaa taulua vierekkäin ovat hiukan kuin ikkuna, eivät kyllä ihan sama asia, sillä idea vanhoissa ikkunanpokissa on juuri niissä pokissa, ja tässä idea on hiukan enemmän muussa rekvisiitassa.
Tässä on hirssiakanaa. Mihinkä sitä tarvitaan? No tyynyn täytteeksi tietenkin :)  Sen jälkeen kun puolisko hommasi hirssiakanatyynyn Ruskovillasta, hän ei ole suostunut käyttämään muunlaisia tyynyjä, sillä tuo on kuulemma paras mahdollinen. Normaalit tyynyt pakenevat pään alta eivätkä pysy jämäkkänä.

Silloin tällöin pesen tyynyn 'kuoren'. Ensin täytyy tyhjentää tyynyn sisukset astioihin. Tyhjennys käy kätevästi, kun tyynyssä on vetoketju. Akanoiden takaisin lappaminen onkin vähän hitaampaa, mutta sujuu melko hyvin jollain sopivan kokoisella purkilla.

Itse en innostunut tyynystä, kerran kokeiltuani. Tosin ehkä vaatisi useamman yön testauksen, ennenkuin tottuisi, on se sen verran erilainen kuin perinteiset tyynyt.

6 kommenttia:

 1. Ikkunat ovat katsomista varten, joten sopivat hyvin tauluiksikin.

  VastaaPoista
 2. Niin, voi katsoa ikkunoita sekä ikkunoista :)

  VastaaPoista
 3. Kauniit taulut.
  en ole ennen tuollaisesta tyynystä kuullutkaan.
  Minä lämmitän aina iltaisin riisityynyn.

  VastaaPoista
 4. Sylvi,
  Riisityyny on hyvä. Meillä mökillä hiiri aukaisi ja söi sellaisen lämmitettävän kauratyynyn.

  VastaaPoista
 5. Minä kuulin paljon kehuja hirssiakanatyynystä ja ostin pojalle sellaisen joululahjaksi. On tykännyt ja ostan itsellenikin, kunhan raskin...

  VastaaPoista
 6. Siitä Harmaamalvikista sen verran, että ei onnistukaan omalla palstallani sen kasvatus, koska pelto tosiaan kynnetään joka vuosi! Harmillista, kukka näytti todella kauniilta.

  VastaaPoista