maanantai 20. kesäkuuta 2011

Kaikkialla vihertää

Olette varmaan huomanneet, että blogini pursuu nykyisin pelkästään luontokuvia. Jotenkin elämäni on pelkistynyt nyt tällaiseksi. Työpäivän päätteksi en juuri jaksa muuta kuin istahtaa koneen äärelle ja selailla viikonloppuna otettuja kuvia. Muut harrastukset ovat jääneet nyt syrjään. Kirjojen lukemiseenkaan ei jaksa keskittyä tai oikeastaan lopetan jokaisen aloittamani kirjan, sillä juuri oikeanlaista, tähän vaiheeseen tai mieleni tunnelmiin sopiva kirjaa ei ole löytynyt. Kaipaan jotain kaunista, herkkää, runollista tai sitten aivan helppolukuista ja kevyttä luettavaa. Hyviä kirjavinkkejä otetaan vastaan. Olisi kiva tietää mitä te lukijat (tai kuvieni katselijat) puuhailette nyt kesällä. Kun oma elämä pyörii vain työn ympärillä, miettii usein, että miten muut ihmiset viettävät kesäänsä.

10 kommenttia:

 1. Me tehdään remppaa sisällä kun ei paista, ja pihahommia kun paistaa. Meillä on koko ajan jotain sellaista tekemistä, josta on jotain hyötyä asumisen ja elämisen kannalta. Olen onnistunut kääntämään ajatukseni siten, että teen niitä "järkihommia" nautinnolla, koska ne on kotiinpäin, ja kuitenkin työtä jota ei tee rahan takia, tai joita saa tehdä kuitenkin omaan tahtiin, mut välillä olisi ihan jees vaan olla. Siis että saisi asua vaikka rivitalossa, jossa on vain pieni pala nurmikkoa ajettavana, pieni kukkapenkki, kaikki pientä...Jäisi aikaa johonkin ihan muuhun.
  Mutta nyt eletään näin, liian isolla tontilla, vanhassa omakotitalossa, jossa on hommaa kaiken aikaa sisällä ja pihalla.

  Itse olen kuitenkin valintani tehnyt.
  Äsken poltettiin risuja ja roskia ja purettiin vanha rikki mennyt kota. Leikkasin palan nurmikkoa ettei huomenna olisi niin paljoa sitä hommaa :)
  Kesätekeminen ei lopu kesken! Nukkumaan mennessä luen yleensä jotain jännää dekkaria ja se on hetki jota odotan koko päivän. Siihen on hyvä päättää hyvä päivä.

  Sori, taisin vähän vuodattaa =)

  VastaaPoista
 2. Minä olen ihanasti lomalla ja aion tehdä pieniä reissuja sinne ja tänne. Katsella luontoa niin paljon kuin pystyn. Lukea kirjoja. Olla.

  Olen viime aikoina pitänyt Maeve Binchyn kirjoista. Ne on mielestäni tosi kivasti kirjoitettu ja tarinat ovat erityisen lämminhenkisiä ja hyväntahtoisia. En tiedä, ovatko nuo naisille suunnattuja hömpähköjä kirjoja, mutta niitä lukiessa tulee hyvä mieli. Esim. Ystävyyden piiri ja Taverna tähtien alla olivat oikein mainioita.

  VastaaPoista
 3. Katjusha,
  Mukavia, käytännöllisiä kesäpuuhia sinulla. Omakotitalossa riittää varmasti puuhaa, mutta onhan se erilaista työtä kuin töissä tehty työ. Kiva kun kerroit puuhailuistasi!

  Nan,
  Sinun kesäsi kuulostaa rentouttavalta. Mukavaa loman jatkoa :)

  Olen tainnut joskus lukea joitakin Binchyn kirjoja, mutta nuo kuulostavat oudoilta, taitavat olla uusimpia. Täytyy tarkistaa asia. Muistaakseni tykkäsin Binchyn kirjoista.

  VastaaPoista
 4. Oleilua, palstaviljelyä, urheilua silloin kun huvittaa, ulkona istuskelua, pyöräilyä ja käppäilyä sään ja mielen mukaan... tällä hetkellä elo on aika päämäärätöntä ja hetkessä elämistä, mutta toisaalta ihanan rentouttavaakin. Syksyllä voi ehkä alkaa kaivata aikatauluja ja töitä...

  Kevyttä kesälukemista voisi tosiaan olla Binchy ja lisäksi vaikkapa Elisabeth Adlerin romaanit.

  VastaaPoista
 5. MArika,
  Olenkin käynyt blogissasi aina kurkkimassa tekemisiäsi ja kuulumisiasi :) Tuo Adler on tuttu nimi, mutta jostain syystä on jäänyt lukematta, kun olen muodostanut siitä tietynlaisen ennakkokäsityksen. Pitäisi joskus ennakkoluulottomasti tarttua Adlerinkin kirjaan.

  VastaaPoista
 6. Viimeisimmän käsityksen mukaan lomallekin pitää valmistautua, jo viikkoa ennen alkaa tyhjentää työpöytää jne., kenties ottaa yrttikylpy -- ja kas, sitten voi jo pirteänä astua lomaan!

  Jos et jaksa lukea kirjaa, niin katso vaikka komissario Palmut DVD:ltä. Tempaavat mukaansa ja tulee hyvä mieli.

  Minulta on jäänyt yrttikylpy väliin vaikka huomenna on viimeinen työpäivä. Jipii silti.

  VastaaPoista
 7. Suloista suven juhlaa, Trina! Ihania kuvia sulla, käyn täällä kurkkailemassa joka viikko, vaikka laiskasti jätän viestejä. Iloa ja valoa kesääsi :)

  VastaaPoista
 8. Niin kauniita luonto kuvia sulla ja niissä sitten meneekin aikaa, kun ne kaikki menee läpi ja käsittelee ne hyvään kuntoon, ettei ole liikaa valotusta, yms.
  Mä ite tykkään ottaa valokuvia todella paljon, eli se on mun harrastukseni ympärivuorokauden.
  Aina melkein mulla on kamera mukanani.
  Mutta nyt tuulet ovat rajoittaneet kuvaamistani paljon, kun otan paljon makrokuvia, niin silloin ei tuulla saisi!
  Ulkona puutarhassa on aina jotain tekemistä, se ei sieltä koskaan lopu, eilenkin olin vielä puoli kymmeneen asti illala, mutta nyt on taas vähän aikaa nättiä, ilman rikkaruohoja, vaikka niitähän silti aina löytyy jostain.
  Mun selkäni vaan ei enää tykkää noista ulkohommista, etten enää niistä niin nauti, kuin ennen, kun olin vielä terveenä.
  Nyt teen sen, minkä voin ja pystyn.
  Sitten teen käsitöitä paljon, aina on joku , tai oikeestaan montakin käsityötä kesken, aina tilanteen ja mieltymyksen mukaan otan sen käsityön esille, mikä kiinnostaa sillä hetkellä.
  Sitten aion taas ottaa kirpparipöydän syksyllä, eli sinnekkin koko ajan laitan pikkuhiljaa tavaraa ja teenkin jotain sukkaa, yms. pikkuista juttua.
  Mulla olisi tekemistä vaikka kuinka paljon, mutta taitaa pitää paikkansa, että kun eläkkeelle jää, niin sitten vasta kiire onkin, hi!
  Vaikka olenkin sairaseläkkeellä, enkä tavallisella eläkkeellä, niin kiire kuitenkin aina on jotain tekemään.

  No, tulin toivottaan kuitenkin sulle oikein hyvää Juhannuksen aikaa!

  VastaaPoista
 9. Kiitos Annika ja Harakka teille molemmille, oli kiva kun pistäydyitte!

  VastaaPoista