lauantai 12. maaliskuuta 2011

Japanilaisessa puutarhassa

Eilen aamulla sain päähäni mennä käymään Viherpajassa. Siellä on myytävien viher- ja ruukkukasvien lisäksi Japanilainen puutarha ja Kaktuspuutarha. Olin lukaissut hätäisesti aikaisin aamulla uutiset Japanin luonnonkatastrofista, mutta en ajatellut asiaa sen enempää koska siinä vaiheessa tuhoista ei ollut juuri mitään tietoa. Kun astuin tuonne Japanilaiseen puutarhaan ja katselin putousta vehreässä ympäristössä, muistin yhtäkkiä tuon aamuisen uutisen. Tuli jotenkin sanoinkuvaamaton tunne. Puutarha oli rauhallinen, tasapainoinen. Minun lisäkseni siellä ei ollut muita ihmisiä. Kirsikat kukkivat hempeästi ja kalat uiskentelivat tyynesti lammikossa. Kontrasti Japanissa samanaikaisesti olevaan kaaokseen oli valtava. Hetki puutarhassa oli kuin muisto siitä rauhaisasta elämästä mitä  tuossa maassa vielä muutama päivä sitten vietettiin. Toivon mukaan Japanissa koetaan tänä keväänä myös kauniita hetkiä, luonnon puhjetessa kukkaan. Toivotaan kaikkea hyvää kaikille siellä asuville ja maan kansalaisille.

8 kommenttia:

 1. Kaunista oli siellä Viherpajassa Japanilaisessa puutarhassa.
  Mutta kaunista katseltavaa ei tosiaankaan siellä Japanissa nyt ole.
  Ja nyt vielä se räjähdys siellä ydintehtaallakin. Aikamoinen juttu siellä lähellä oleville ihmisille.
  Luonnon voimat ovat pelottavia joskus, niitä vastaan ei ihminen voi paljoa tehdä.

  VastaaPoista
 2. Ihan on pahaolo uutiskuvia katsoessa, mutta silti kaikki uutiset on katsottava... Kiitos kun kirjoitat Trina niin kauniisti, minun ahdistusta se pikkiriikkisen helpotti. Toivotaan että nousevan auringon maalle nousisi lohdullinen aurinko. Tänään se ei tapahtunut, mutta ehkä jo huomenna.

  VastaaPoista
 3. Harakka ja Haltiakummi,
  Surullista ja järkyttävää. Nyt kun todelliset tuhot alkavat näkyä uutiskuvissa, tajuaa todella miten suuresta asiasta onkin kyse. Toivottavasti niitä lisäjäristyksiä ei tule.

  VastaaPoista
 4. Hirvittävää tuhoa on Japanissa.
  Ei järki voi käsittää tuota tuhoa.
  Kauhen näköistä kun katselee tv:tä ja kuitenkin todellisuus on vielä kauheampaa.

  Tuo rauhallisuus oli muutama päivä sitten.

  VastaaPoista
 5. Kirsikanpuut kukassaan on valloittava näky. Ja puhkeavat kukkaan Japanissa tänäkin keväänä.

  VastaaPoista
 6. Kyllä kirsikka kukkii vielä, ainakin jossain päin Japania.

  VastaaPoista
 7. Ihanat kuvat, niin rauhallinen ja seesteinen tunnelma noissa. Toivottavasti rauha ja seesteisyys palaa myös Japaniin. Kunpa tuhot eivät enää laajenisi.

  VastaaPoista
 8. Toivotaan kaikkea hyvää Japaniin ja voimia sekä toivoa ihmisille siellä.

  VastaaPoista