lauantai 15. tammikuuta 2011

Hevosenaskelia, sitruunaa ja valoaTänään kuljin hevosten askeleissa. Vieressä kulki kepeä ja vallaton jänistenpolku. Minä luotin enemmän kaviollisten jälkiin. Saatoin kuvitella satojen kilojen painon kahlaamassa voimalla lumisessa metsässä. Noissa jäljissä oli minun kevyt kulkea.


Kotona kokeilin (muutamissa blogeissakin mainostettua) luonnollista puhdistusainetta eli sitruunaa kylpyhuoneen seinien ja lattian pinttymiin. Olin ajatellut aikoinani, että tässä uudessa asunnossa pidän kaakelit puhtaana, joka viikko ne puunaan, etteivät himmene. Toisin on käynyt. Tänään sitten muistin tuon sitruunan. Jääkaapissa ei sitruunaa nyt ollut, mutta sitruunatäysmehua sitruunan mallisessa, keltaisessa muovipullossa löytyi. Kylläpä lähti pinttymät helposti. Taitaa sitruuna olla tästä lähtien kylpyhuoneen pesuaineista ykkösasemassa. En pidä keinotekoisista myrkyistä, kun ne ärsyttävät ihmisten ja nelijalkaisen ystävämme hengitystä ja ihoa.

Sisustamiset ovat jääneet vähälle, mutta minun raataessa töissä, oma-aloitteinen ja hyvällä itsetunnolla varustettu puoliskoni on tehnyt (puolestani?) hankintoja kotiimme. Tuo lamppu maksoi kirpputorilla noin kuusi euroa. Oli kuulemma neutraalin värinen ja hyvinhän se sopiikin kotiimme. Hintalapputarran jäljet irtosivat kätevästi voilla. Hyvä luonnontuote sekin. Kun vielä ripottelin soodaa eteisen matolle ennen imurointia, sain raikkaan tuoksun jostain syystä tunkkaisen hajuiseen, kylläkin puhtaaseen mattoon.

No, tulipa nyt tässä hiukan vinkkejä niille, jotka eivät vielä tiedä noista kotoisista puhdistusaineita. Niin ja muistakaa kokeilla myös etikkaa puhdistukseen!

5 kommenttia:

 1. Voi mitkä ihanat kuvat luonnosta olet saanut purkkiin.)
  Kiitos vaan tipsistä, olen kuullut joskus, mutta unohtanut että sitruunalla saa puhtaaksi.)
  Kauniin lampun on puolisosikin hankkinut.
  Hyvää pyhää sinulle ja puolisollesi♥

  VastaaPoista
 2. Kauniita kuvia ja kaunista valoa kuvissasi, oltiin varmaan samoihin aikoihin iltapäivällä liikkellä kameran kanssa eilen. Lähdin ulos koiran kanssa puolenpäivän jälkeen ja valo oli tosi jyrkkää ja varjot tosi sinisiä. Ajattelin, että en saa yhtään järkevää kuvaa, mutta sitten kahden kolmen aikoihin, aurinko painui matalammas ja valoon tuli lämmin oranssi sävy sinisten varjojen rinnalle ja kaikki näytti taas tosi kauniilta.

  Kiitos sitruunavinkistä, luonnonmukaiset puhdistuskeinot ovat yllättävän tehokkaita, tuppaavat vain aina unohtumaan. Soodalla olen joskus putsannut pohjaanpalaneita kattiloita, jos niin on sattunut käymään (onneksi ei enää kovin usein), sekä sooda että etikka ovat taika-aineita ja tosi monikäyttöisiä, pitäisi joskus oikein kaivaa esiin mihin kaikkeen niitä voi oikein käyttää.

  Pöytälamppu on hieno, tunnelmallinen ja pelkistetty, puolisosi teki hyvän löydön.

  VastaaPoista
 3. Minulla tuli sama ajatus mieleen tästä postauksesta kuin Mirjallakin, että pitäisi etsiä mihin kaikkeen luonnonmukaiset aineet käykään puhdistuksessa. Juuri eilen puhdistin oman mikroaaltouunini kiehuttamalla siellä soodavettä. Tuo sitruunan käyttö kylppärissä oli minullekin uusi asia!

  Ihania kuvia.

  VastaaPoista
 4. Mirja ja Marika,

  Auringon valo aikaansaa paljon erilaisia värejä, sävyjä, tunnelmia. On paljon mielekkäämpää liikkua ulkona auringon paistaessa kuin tasaisen harmaana päivänä.

  Kyllä noita luonnonmukaisia pesuaineita olisi hyvä itsekkin enemmän käyttää. Pitäisi varmaan koota niistä lista kaapin oveen, että osaisi tarpeen tullen niitä oikein käyttää.

  VastaaPoista