keskiviikko 16. syyskuuta 2009

Parvekekukkien hyvästit

Juon melkein joka aamu kahvin parvekkeella. Nykyisin täytyy vetäistä villatakki päälle, että tarkenee. En tiedä minne saakka syksyä tarkenen. Ehkä sinne saakka kun viimeiset parvekekukat heitän roskiin suojaamasta parkkipaikkanäkymiltä. Alkavat jo olla aika resuiset, poisheitettävät, kaikki muut paitsi kelloköynnökset. Ehkä sitten, kun kelloköynnösten aika loppuu, kiinnitän jouluvalot ja kuusenhavut kehikkoon ja jatkan aamuhetkeäni niiden suojissa. Kukkalaatikon persiljat jo pakastin. En tiedä kuinka paljon ne olivat imeneet parkkipaikan saasteita ja naapurin tupakoita. Myrkkypersiljoita? Voi tätä kaupunkielämää!

Ei aina uskoisi päivien lämmössä, että on syyskuu. Eilen käveltiin Suomen suurimman lähteen Sääksjärven hiekkarannalla. Joku mies otti aurinkoa ilman paitaa. Otti aurinkoa! Syyskuussa!

2 kommenttia:

Herne kirjoitti...

Kuvat ovat taas
niin kauniita!
Sinulla täytyy
olla erikoiskamera,
että saat nuo
kukan suonetkin
näkyville!!


Onkokaan sitä oikein
myrkyttömiä vihanneksia
tai muuta kasvavaa,
olemassakaan, kun
ilmakin on saastunutta?

Luonossakin on niitä
becerellejä sienissä
ja marjoissa.

Tyttäreni kehuskelee
aina luonnonmukaisilla
rehuillaan, kyllä ne
tietenkin kaupan
rehut aina voittavat,
vaikka sitten olisikin
ilman ja sateen mukana
tulleita saasteita...

trina kirjoitti...

Herne,
mun kamera on ihan yksinkertainen Canon digital ixus 80s. Ei siis mikään upea järjestelmäkamera. Siinä on kuitenkin aika hyvä kuvanvakain ja saa kohtalaisia makrokuviakin.

Varmaan kasvit on puhtaampia jossain maaseudulla kuin meidän parvekkeella. Kaupasta ostan vain kotimaista. Kai ne kasvikset ja marjat ovat kuitenkin terveellisiä, pahempi olisi jättää kokonaan syömättä.