maanantai 7. syyskuuta 2009

Reissu Osa 4/7 KätköilläOlin luullut tuntevani vanhan kotikuntani ympäristön kuin omat taskuni, mutta koin iloisia yllätyksiä reissullani. Geokätköilyretki vei minut uusiin maisemiin. Monesti kätköt on piilotettu juuri näkemisen arvoisille paikoille, retkeilyreiteille jne. Nyt löysimme geokätköjen ansiosta kivan paikan laavuineen ja lampineen sekä korpimaisen WWF:n perintömetsäalueen.

Niillä seuduilla on niin kauan kuin muistan liikkunut karhuja. Ennen ei kuitenkaan koskaan puhuttu, että karhut olisivat sen enempää olleet häiriöksi. Nyt noissa maisemissa karhut pyörivät nurkissa, tulevat vastaan lenkkipolulla, tonkivat roskiksia ja käpälöivät mehiläispönttöjä. Karhujen määrä on Itä-Suomessa varmaan lisääntynyt. Jostain syystä en silti osaa varoa sen enempää karhuja kuin ennenkään ja kyllä sitä yleensä sen verran rapinaa ja kalkatusta syntyy kun ihmiset liikkuvat(ellei nyt ihan yksikseen hiippaile), että karhut karkuun lähtevät. Koskaan ei tietysti kannata vahvempaansa aliarvioida ja olla tyhmänrohkea.

2 kommenttia:

herne kirjoitti...

On kauniita kuvia
ja tunnelmat tuntuvat,
vaikka on pitkä välimatka!

Mitä on geokätköily?
Onko se jokin uusi
reippailutrendi ?

Nuo kauniit oranssinkeltaiset
marjat näyttävät aivan
kielon marjoilta, ja lehtikin...

Karhuvatroitus oikein hymyilytti,
vaikka toisaalta sitä saa
pitää varansa jos sillä
sattuu olemaan vaikka
poikasia, niin silloinhan ne
ovat aika äksyjä!

trina kirjoitti...

Herne,
kiva jos tunnelmat välittyvät kuvista.

Gokätköily on aika uusi ja koko ajan kasvava "aarteenetsintäharrastus", jossa etsitään ihmisten piilottmia kätköjä gps-laitteen avulla. Koordinaatit ja kätköjen paikat löytyvat harrastesivuilta netistä. Löytyneet kätköt kirjataan nettisivuille ylös. Voi olla, että laitan myöhemmin tarkemman postauksen asiasta, kun kiinnostuneita ja asiasta tietämättömiä on monia.

Oranssit marjat ovat kielon myrkkymarjoja, mutta kauniita nekin.

Karhu voi olla vaarallinen jos joutuu yllätetyksi ja varsinkin jos on pentuja. Olisi kyllä aika houkuttavaa, nähdä karhu joskus luonnossa -silleen turvallisesti tietysti :)