keskiviikko 16. syyskuuta 2009

Parvekekukkien hyvästit









Juon melkein joka aamu kahvin parvekkeella. Nykyisin täytyy vetäistä villatakki päälle, että tarkenee. En tiedä minne saakka syksyä tarkenen. Ehkä sinne saakka kun viimeiset parvekekukat heitän roskiin suojaamasta parkkipaikkanäkymiltä. Alkavat jo olla aika resuiset, poisheitettävät, kaikki muut paitsi kelloköynnökset. Ehkä sitten, kun kelloköynnösten aika loppuu, kiinnitän jouluvalot ja kuusenhavut kehikkoon ja jatkan aamuhetkeäni niiden suojissa. Kukkalaatikon persiljat jo pakastin. En tiedä kuinka paljon ne olivat imeneet parkkipaikan saasteita ja naapurin tupakoita. Myrkkypersiljoita? Voi tätä kaupunkielämää!

Ei aina uskoisi päivien lämmössä, että on syyskuu. Eilen käveltiin Suomen suurimman lähteen Sääksjärven hiekkarannalla. Joku mies otti aurinkoa ilman paitaa. Otti aurinkoa! Syyskuussa!

2 kommenttia:

  1. Kuvat ovat taas
    niin kauniita!
    Sinulla täytyy
    olla erikoiskamera,
    että saat nuo
    kukan suonetkin
    näkyville!!


    Onkokaan sitä oikein
    myrkyttömiä vihanneksia
    tai muuta kasvavaa,
    olemassakaan, kun
    ilmakin on saastunutta?

    Luonossakin on niitä
    becerellejä sienissä
    ja marjoissa.

    Tyttäreni kehuskelee
    aina luonnonmukaisilla
    rehuillaan, kyllä ne
    tietenkin kaupan
    rehut aina voittavat,
    vaikka sitten olisikin
    ilman ja sateen mukana
    tulleita saasteita...

    VastaaPoista
  2. Herne,
    mun kamera on ihan yksinkertainen Canon digital ixus 80s. Ei siis mikään upea järjestelmäkamera. Siinä on kuitenkin aika hyvä kuvanvakain ja saa kohtalaisia makrokuviakin.

    Varmaan kasvit on puhtaampia jossain maaseudulla kuin meidän parvekkeella. Kaupasta ostan vain kotimaista. Kai ne kasvikset ja marjat ovat kuitenkin terveellisiä, pahempi olisi jättää kokonaan syömättä.

    VastaaPoista