sunnuntai 19. heinäkuuta 2009

Kahvipussikassi ja kuumat tunteet

Aina ei voi onnistua.

Eräänä kauniina (ja helteisenä) päivänä päätin tehdä kahvipussikassin, ohjeena vanha sukulaiselta saatu kahvikassi. Kaikki ei ole kuitenkaan niin helppoa miltä näyttää. Varsinkaan tällaiselle amatööriompelijalle, jonka ompelukoneen säädöt alkavat vanhuuttaan pullikoida. Toki minulla ei ole ollut koskaan peukalo keskellä kämmentä, mutta tuo kahvipussi materiaalina, ei todellakaan ole minun juttu. Meinasi mennä hermo ja yhden piloille menneen yritelmän jälkeen toivo koko kassista.

Onko kellään viisaammalla kokemusta noiden kassien ompelusta? Varsinkin, jos haluaa tuollaisen leveäpohjaisen kassin. Osien kokoamisjärjestys mietityttää. Kone ei myöskään tainnut tykätä tuosta materiaalista, kun langan kireyttä ei saanut säädettyä millään sopivaksi. Alalanka oli jatkuvasti liian löysä, vaikka olisi mitä tehnyt.

Kassi kyllä luultavasti nyt valmiina kestää ainakin jonkinlaista käyttöä, mutta saumojen kohdistamiseen ja ompeleen suoruuteen en tarkkana ihmisenä ole alkuunkaan tyytyväinen. Oli aika vaikeaa saada hyvää jälkeä. Saapi nähdä, jäikö tuo nyt ensimmäisesi ja viimeiseksi kahvipussikassiksi, vai vieläkö joskus sisuuntuneena yritän parempaa ja ehkä helpompaa versiota.

Ei kommentteja: