sunnuntai 1. marraskuuta 2009

Jäätaidetta kuralätäkössä





Reunoiltaan jäätynyt kuralätäkkö.

En muista, milloin olisin viimeksi tutkinut rumaa, ruskeaa, liejuista, mutta jäätynyttä lötäkköä läheltä. Olenko asettunut rapakon tasolle sitten lapsuuden? Ehkä en. Yleensä kierrän lätäköt, etteivät kengät likaantuisi tai loikkaan yli. Niinhän tekevät kaikki kiireiset ja tärkeät aikuiset ja hoputtavat lapsetkin pois likaamasta vaatteitaan. Lapsena kuulemma istuin mutaisella pihalla keskellä lätäkköä nautiskellen. Ehkä silloin ymmärsin jotain enemmän.

Miten kaunis maailma voi muutamien kymmenien neliösenttimetrien kuralätäkössä olla. Oletko tutkinut? Täytyy tunnustaa, että niin hullu ajatus kävi mielessä, että etsin jostain suurennuslasin ja sopivan suojaisen paikan ja jäätyneen lätäkön...

9 kommenttia:

  1. Onpa kauniita kuvia :) Harvoin lätäköitä tulee lähempää katsottua, tai muutakaan tuollaista arkista, jonka ohi yleensä kiirehtii arkiaskareissaan. Pitäisi joskus pysähtyä katsomaan, luonto on täynnä yllättävääkin kauneutta :)

    VastaaPoista
  2. Joskus kauniita asioita ei kiireessä huomaa, juoksee tai kävelee ohi, katsoo toiseen suuntaan, katsoo jonnekin kauas, eteenpäin, tajuamatta että lähellä on vaikka kuinka paljon asioita joita kannattaisi pysähtyä lähemmin tarkastelemaan.

    Olen aina ollut myös sitä mieltä ettei mikään ole totaalisen rumaa, kaikesta löytyy jotain kaunista. Noista sinun kuralätäkkö-kuvista ei löydy sitä rumaa kuralätäkköä tippaakaan, vain todella kauniita talvisen huurteisia kuvia.

    VastaaPoista
  3. No hei Marjohei! :)

    Nan,
    olen tajunnut viimeaikoina, että sitä usein helposti tavoittelee suuria elämyksiä, kun niitä elämyksiä voi löytyä ihan siitä varpaidenkin juuresta!

    Marika,
    aikuisena arkistuu ja sokeutuu asioille. Sitten käy lopulta niin, ettei mikään enää tunnu miltään. Silloin kai on parempi palata takaisin lätäkköjen ihmeelliseen maailmaan ja löytää pieniä ihmeitä :)

    VastaaPoista
  4. Hitsinpimpulat miten hienoja yksityiskohtia on löytynyt jäätyneestä lätäköstä! Pitää tutkiskella itsekin lähempää ensi kerralla, kun kohdalle osuu. Mukavaa viikkoa! :)

    VastaaPoista
  5. Lätäköt ovat hurmaavia,
    kun antaa niitten vallata!

    Lapset osaavat sen taidon.
    Heillä oikein koko naama
    saa ihmeellisen ilonloisteen,
    kun vaan yksikin lätäkkö
    sattuu sopivalle tähtäimelle.

    Kuralätäköthän ovat
    juuri niitä luovuuden
    kehtoja; siellä hautuu ja
    sieltä syntyy!:):)

    VastaaPoista
  6. Tänne kun tulee, ei koskaan pety: aina on ihania kuvia katsottavaksi. Löydät kaikkea kaunista sellaisestakin, jota muut eivät hoksaa. Taito sekin.

    VastaaPoista
  7. Satu, Herne ja Hanne,

    Laitoin mielestäni jo kerran vastauksen kommentteihinne, mutta näköjään se on kadonnut tai muistan väärin...

    Kiitos kumminkin ja hyvää viikon jatkoa!

    VastaaPoista
  8. Varsinkin tuo ensimmäinen kuva on todella hieno, taidetta!

    VastaaPoista