sunnuntai 1. marraskuuta 2009

Jäätaidetta kuralätäkössä

Reunoiltaan jäätynyt kuralätäkkö.

En muista, milloin olisin viimeksi tutkinut rumaa, ruskeaa, liejuista, mutta jäätynyttä lötäkköä läheltä. Olenko asettunut rapakon tasolle sitten lapsuuden? Ehkä en. Yleensä kierrän lätäköt, etteivät kengät likaantuisi tai loikkaan yli. Niinhän tekevät kaikki kiireiset ja tärkeät aikuiset ja hoputtavat lapsetkin pois likaamasta vaatteitaan. Lapsena kuulemma istuin mutaisella pihalla keskellä lätäkköä nautiskellen. Ehkä silloin ymmärsin jotain enemmän.

Miten kaunis maailma voi muutamien kymmenien neliösenttimetrien kuralätäkössä olla. Oletko tutkinut? Täytyy tunnustaa, että niin hullu ajatus kävi mielessä, että etsin jostain suurennuslasin ja sopivan suojaisen paikan ja jäätyneen lätäkön...

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kauniita kuvia!

Nan kirjoitti...

Onpa kauniita kuvia :) Harvoin lätäköitä tulee lähempää katsottua, tai muutakaan tuollaista arkista, jonka ohi yleensä kiirehtii arkiaskareissaan. Pitäisi joskus pysähtyä katsomaan, luonto on täynnä yllättävääkin kauneutta :)

Marika kirjoitti...

Joskus kauniita asioita ei kiireessä huomaa, juoksee tai kävelee ohi, katsoo toiseen suuntaan, katsoo jonnekin kauas, eteenpäin, tajuamatta että lähellä on vaikka kuinka paljon asioita joita kannattaisi pysähtyä lähemmin tarkastelemaan.

Olen aina ollut myös sitä mieltä ettei mikään ole totaalisen rumaa, kaikesta löytyy jotain kaunista. Noista sinun kuralätäkkö-kuvista ei löydy sitä rumaa kuralätäkköä tippaakaan, vain todella kauniita talvisen huurteisia kuvia.

trina kirjoitti...

No hei Marjohei! :)

Nan,
olen tajunnut viimeaikoina, että sitä usein helposti tavoittelee suuria elämyksiä, kun niitä elämyksiä voi löytyä ihan siitä varpaidenkin juuresta!

Marika,
aikuisena arkistuu ja sokeutuu asioille. Sitten käy lopulta niin, ettei mikään enää tunnu miltään. Silloin kai on parempi palata takaisin lätäkköjen ihmeelliseen maailmaan ja löytää pieniä ihmeitä :)

Satu kirjoitti...

Hitsinpimpulat miten hienoja yksityiskohtia on löytynyt jäätyneestä lätäköstä! Pitää tutkiskella itsekin lähempää ensi kerralla, kun kohdalle osuu. Mukavaa viikkoa! :)

Herne kirjoitti...

Lätäköt ovat hurmaavia,
kun antaa niitten vallata!

Lapset osaavat sen taidon.
Heillä oikein koko naama
saa ihmeellisen ilonloisteen,
kun vaan yksikin lätäkkö
sattuu sopivalle tähtäimelle.

Kuralätäköthän ovat
juuri niitä luovuuden
kehtoja; siellä hautuu ja
sieltä syntyy!:):)

Hanne kirjoitti...

Tänne kun tulee, ei koskaan pety: aina on ihania kuvia katsottavaksi. Löydät kaikkea kaunista sellaisestakin, jota muut eivät hoksaa. Taito sekin.

trina kirjoitti...

Satu, Herne ja Hanne,

Laitoin mielestäni jo kerran vastauksen kommentteihinne, mutta näköjään se on kadonnut tai muistan väärin...

Kiitos kumminkin ja hyvää viikon jatkoa!

Pellon pientareella kirjoitti...

Varsinkin tuo ensimmäinen kuva on todella hieno, taidetta!