sunnuntai 15. marraskuuta 2009

Viherkasvikimara Osa 2


Anopinkieli viihtyy täysvarjossakin.

Aasinkorva sopii myös vesikasviksi.

Anopinhampaat asuvat jukan juurella.

Somistussöpötyksiä.

Vanha kliivia.

Olen ajatellut, että viherkasveja voisi istuttaa ryppäiksi. Jotain minulla jo niin kasvaakin; anopinhampaita olen tökkinyt vähän jokaisen isomman kasvin juurelle kasvamaan. Katetta silloin ei tarvita ja kosteustasapaino pysyy parempana. Juurella kasvavat matalammat kasvit ehkäisevät liiallisen märkyyden haitat imemällä juurillaan vettä mullan pinnasta ja toisaalta ne ehkäisevät liiallista veden haihtumista toimimalla katteena. Kasvit viihtyvät muutenkin enemmän porukoissa. Silloin ilmankosteus on varmaan sopivampi ja helpompi taistella parttereista huokuvaa kuivaa, kuumaa ilmaa vastaan. Lisäksi suuret ruukut, joissa on sekotelma erilaisia kasveja, ovat kauniimpia kuin yksittäisistä pienistä ruukuista koostetut rivistöt. Ellei idea ole juuri kauniissa ruukuissa :)

Tiedätkö muuten mikä tämä on?

Idea!

"Taskupuutarha on aikuisten tamagotchi, joka seuraa matkoilla mukana ja jota voi hoitaa silloin, kun tuntee vastustamatonta puutarhakutsumusta. Laita pieneen metallirasiaan sammalta, istuta muutama mehitähden rönsytaimi ja joku tärkeä pikkukivi vielä koristeeksi. Monivuotinen taskupuutarha viihtyy myös sisällä, ja kannen voit sulkea siirtymien ajaksi. Kostuta vain kitsastellen"! (Kuva ja teksti lainattu Suomelan sivuilta)


Muita hyödyllisiä ja koukuttavia linkkejä ja vinkkejä:

Puutarhanetin keskustelupalsta (Suosittelen ehdottomasti tutustumaan!!!)


Paras suomalainen viherkasvikirja:
Kodin kukoistavat kasvit/Visa Lipponen, Seppo Hilpo

Löysin itse tuon kirjan kirppikseltä muutamalla eurolla!

4 kommenttia:

Una kirjoitti...

Ihania viherkasveja. =)

Kliiviasta tulee mieleen lapsuudenkoti... =)

Marika kirjoitti...

Tosi kauniita viherkasveja ja asetelmia. Ryhmäasetelmat suuremmissa purkeissa on varmasti hyvä ajatus, sekä visuaalisesti että kasvin itsensä kannalta.

Harakka kirjoitti...

Hienoja kasveja sulla ja olet tehnyt kivoja asetelmiakin.
Mullakin on toi aasinkorva.
Mulla on myös parissa purkissa juurella jotain pientä kukkaa kasvamassa.

trina kirjoitti...

Kiitos kaikille kivoista kommenteista :)