lauantai 15. elokuuta 2009

Elokuun päiviä







Raparperikiisselin samea elokuu.
Yhtä himmeä ja haalea ilma.
Heinänkorretkin jo ruskeat.
Kukkien väri haalistunut.
Hailakassa joukossa aina yksi ilopilleri.
Petaryrtin miljoonat aurinkonupit.
* * *
Saatiin lakkakastiketta. Kaunis pullo, kaunis väri. Varmasti hyvääkin. Ei vaan syödä jälkiruokia, eikä pidetä lettukestejä (tylsiä ihmisiä, ei ymmärrä hyvän päälle mitään). Sitäkään en ymmärrä miksi jäätelön päälle pitää tunkea jotain. Jäätelöhän on makeaa itsessään. Suolapähkinöitä joskus ripottelen vaniljakermajäätelön päälle. On muuten hyvää! Kannattaa kokeilla. Joskus teen kahvileipää; marjapiirakoita, pullaa ja muuta vastaavaa. Voisikohan tuota kastiketta käyttää johonkin sellaiseen? Onko ideoita? Tässä päässä ei välähdä.

Yltäkylläistä tämä elämä.

6 kommenttia:

  1. Makeasta tuli mieleen,
    kerran kun seurakuntamme
    Pappi Rouvineen oli meillä
    kylässä,
    hän kysyi kahvipöydässä
    jos olisi silliä;
    no, oli sitä.
    Hän laittoi muutaman
    sillinpalan kääretortun
    päälle ja maiskutteli!

    Helsingissä ainakin ennen
    oli ravintola Kynsilaukka,
    jossa sai sitten vaikka mitä
    valkosipulilta maistuvaa...
    jäätelöstä leivonnaisiin.
    Hyvin suosittu "ei makea" taisi olla,
    kun täälläkin päin sitä
    mainostettiin!

    En itsekään ole mikään
    makean ystävä:)

    VastaaPoista
  2. Lakkahan on perinteinen leipäjuuston (tai juustoleivän, tästä olen työyhteisössä joskus väitellyt ;) kaveri. Kävisi ehkä jonkin muunkin juuston kuin leipäjuuston kaveriksi? Voisi varmaan myös käyttää jossakin kakussa tai tortussa täytteessä (hydyttämällä vaikka liivatteella, sekoittamalla tuorejuustoon tms.).

    Ei jäätelöön tosiaankaan laiteta mitään sekaan! :) Olen samaa mieltä kanssasi. Suolapähkinöitä voisin kyllä kokeilla itsekin, kuulostaa oivalta yhdistelmältä.

    VastaaPoista
  3. Herne,
    niin se vaan on, että makuasioista ei voi kiistellä. Tosin tuo silli-kääretorttuyhdistelmä tuntuu jo aika hurjalta :D

    Marika,
    ihana ihminen, johon voi ruoka-asioissa aina luottaa :) Tosiaan, tuorejuustoon sekoitettuna tai liivatteen kanssa. Täytyy etsiä netistä ohjeita.

    VastaaPoista
  4. Olipas kivasti sanottu, kiitos :) Tuon kommenttini jälkeen tosin ajattelin että myös ihan arkisesti viilin tai jugurtin kanssa tuo lakkakastike olisi varmaan hyvää :)

    VastaaPoista
  5. Varmasti sopisi viilin ja jogurtin kanssa. En käytä makeutusta ollenkaan niissä, jos lisään marjoja tai hedelmiä. Muuten tuo kastike ei olisi ongelma, mutta säilyy vain kuukauden ja sitä on kuitenkin 2,5 dl!

    VastaaPoista