keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Mökkipuutarha = viidakko

Mökillä on nyt sininen viidakko, kun akileijat ja kurjenmiekat kukkivat. Aika villinä nuo kasvit elävät (ja ovat tainneet elää edellistenkin mökinomistajien aikana), mutta koristekasvit saavatkin mielestäni mökillä rehottaa aika vapaasti. Haitallisten kasvien rehottamisesta, kuten karhunköynnöksen leviämisestä en taas ole kovin riemastunut. Taisto sitä vastaan on aika toivotonta, kun kolmessa rinteessä (ja yhdessä kompostikassakin näköjään) tuota inhottavaa kuristajaköynnöstä kasvaa.
 Viidakon valtias.
 Kunpa joku tietäisi mikä tuo keltapäivänliljan lomassa kasvava heinä/sara on.
Ensimmäiset retiisit pienenpienestä kasvimaasta. Ajattelin etten saa mökillä  mitään vihanneksia kasvamaan, kun en ole siellä usein kastelemassa ja varjoakin taitaa pihalla olla enemmän kuin aurinkoisia paikkoja, mutta raparperin lisäksi näyttäisi ainakin retiisi menestyvän.
 Hih, tästä kuvasta tulee jostain syystä hiukan mummomainen fiilis..

7 kommenttia:

Marika kirjoitti...

Meidän kodin piha on ihan yhtä viidakkoa.. :) On meillä hoidettuakin aluetta, mutta ihan hotamatonta pusikkoa löytyy vaikka millä mitalla. Noh, ainakin koirat tykkää kun saa seikkailla niissä kuin Tarzan viidakossa! :)

trina kirjoitti...

Marika, viidakoillakin on hyvät puolensa =) Meilläkinn kissa vetäytyy varjoon puskien juurelle, eikä viihdy auringossa, paitsi hiekassa on kiva makoilla.

Tillariina kirjoitti...

Nuo retiisit ovat superhienoja, meillä niitä tahtoo joku järsiä enempi tai vähempi!

trina kirjoitti...

Tillariina, retiisit on miun suosikkeja salaatissa. Talvellakin ostan ulkomaisia luomuretiisejä, jos niitä on saatavilla.

mustakissa kirjoitti...

Aivan hurmaava viidakko ja valtias!

Katjusha kirjoitti...

Voi tuota takkatulikuvaa. On niin tunnelmallinen!

AAMU kirjoitti...

Kun jaksaa niittää 3-4 kertaa ponnekkaasti nousevat koiranputket, niin kaunis rehoittava niitty on palkkana.