Pieni karvainen potilas on pitänyt minut koko viikon tiiviisti kotosalla, niin etten ole päässyt paljon ulkoilemaan. Käytiin aikaisemmin viikolla eläinlääkärissä näyttämässä puremahaavaa hännässä ja mukaan tuli kasa lääkkeitä. Aika monta päivää on mennyt totutellessa kauluriin. Kissa ei aluksi osannut hypätä, syödä, käydä hiekkalaatikolla eikä nukkua kaulurin kanssa. Niinpä jouduin vahtimaan ettei tule päistikkaa alas sängyn tai kiipeilytason päältä ja että kaikki muukin alkaa sujua. Öisinkin tuli heräiltyä aika monta kertaa, kun potilas kolisteli ovenpieliä päin. Olen pitänyt kissaa ilman kauluria silloin kun olen vierellä vahtimassa ettei pääse haavan kimppuun. Nytkin kissa on tuolilla vierelläni ilman kauluria. Silti välillä tulee lipsahduksia, joten haavaakin olen putsaillut hieman useammin mitä annettiin ohjeeksi.
Lääkkeiden antaminen sitten onkin oma tarinansa. Aika vaikeaa tai suorastaan mahdotonta on ollut aikaisemminkin matolääkkeen antaminen, joten monta päivää on pitänyt opetella tekniikkaa. Nyt alkaa vähitellen sujua. Antibiootti on tablettina ja kipulääke ruiskeena. Kipulääkkeen antaminen sujuu helposti. Tabletti on niin suuri ettei sitä voi jauhaa ja sekoittaa veteen, sillä se ei mahdu ruiskuun ja tiedän kokemuksesta ettei suuremmalla ruiskulla lääkkeen antaminen onnistu. Kissa on päässyt palkinnoksi aamu- ja iltalääkkeiden ottamisen jälkeen ulkoilemaan valjailla, joten syyllistävät katseet ja lääkkeenottotraumat ovat tainneet jäädä vähäisiksi.
Tänään kissa näytti vihdoin rauhoittuneen kaulurin pidon suhteen, joten uskalsin jättää sen hetkeksi yksin ja lähteä kävelylle. Voi kuinka luonnonkasvit alkavat jo olla ruskettuneita. On jo merkkejä kesän hiipumisesta kohti syksyä. Haikeaa. Kaikki tapahtuu niin nopeasti.
Mukavaa heinäkuista viikonloppua.
* * *
* * *
Lisäys myöhemmin illalla:
Meidän kissan kanssa ei käy aika taatusti pitkäksi. Tänään kun oltiin iltalenkillä, kissa pyydysti ostarin kulmilta ojasta päästäisen. Niinpä juoksin hihna kireällä kissan perässä, kun se tietenkin kissojen tapaan kantoi saaliin kotipihaan. Jälkeenpäin tuli mieleen, että mahtoi olla bussipysäkillä istuskelevilla ihmisillä hupaisaa katsottavaa, kun saivat seurata meidän touhuja. Tunnetusti kissat eivät syö päästäisiä ja usein ainakin meidän kissa jättää niiden tappamisenkin minun vastuulle. Onneksi niin ei käynyt tälläkertaa. Kuolleen päästäisen kyllä sain kiikuttaa roskikseen, kissan juostessa perässä valjaissa.
Päästäiset on niin ihania otuksia ja minuu harmittaa kun meidän kissat niitä tappaa :( Oon monta pelastanut ennen sitä tappavaa puraisua...
VastaaPoistaKatjusha, mie tykkään hiiristäkin muutoin, mutta ovat ikäviä mökillä kun tulevat talvella sisään sotkemaan.
VastaaPoistaOnpas kirkkaan kesäisiä kuvia; ei ainaista sadetta.
VastaaPoistaAAMU, sadetta?! Ainakaan täällä ei ole satanut pisaraakaan pitkiin aikoihin. Sama oli mökillä ollessa; yksi sadepäivä oli 1,5 viikkoon ja uutisissa valiteltiin jatkuvista sateista. Aurinko taitaa seurata minua :D
VastaaPoistaHEI! Olipa kiva lukea tämä kissa juttu... Meillä kun on kanssa kissojen sairastupa. Pesosen Muori loukkasi jossain oik. takajalkansa (reisiluunkaulan murtuma ja polvi pois paikoiltaan) ja nyt on jalka kantositeessä ja hyvä kipulääkitys päällä. Eli pienessä pöhnässä kokoajan menee eteenpäin kolmella jalalla. Sitä on sitte saanu vahtia yötä päivää. Nauroinki siskolle, että toiset ne valvoo lasten vuoksi niin minä valvon kissan vuoksi. ;) Tätä se välillä on elämä. Onneksi olen lomalla niin ei tarvi murehtia kissan pärjäämistä.
VastaaPoistaLähti yllä oleva kommentti vahingossa ennen aikoja.
VastaaPoistaSinulla on mukava blogi ja ihania kuvia. Mukavia kuvaushetkiä ja toivotaan kissalle paranemisia.
Ihanaa kesää!
Päivi
Päivi, voi kuulostaa pahalta kisun jalkavaiva. Ovat ne niin sinnikkäitä reppanoita kun sairastavat. Meidän kisun häntä on jo parempi, antibioottia on vielä muutama päivä jäljellä, nyt ongelmana on mahan/ulosteen löysyys. Tabletit kisu syö Easypill:in kanssa, ilman pakottamista, riittää kun laittaa pallerot ruoka-astialle.
VastaaPoistaParanemisia kissalle ja voimia kisun hoitamiseen.