keskiviikko 10. helmikuuta 2010

Pahnan pohjimmaisesta prinsessakissaksi

Meidän pieni harmaa kissatyttö on kuulemma ollut aikoinaan se pahnan pohjimmainen, pentueen kaikkein surkein rääpäle. Siksi se varmaan on edelleenkin todella pienikokoinen ja hentoinen. Nyt tuo pahnan pohjimmainen saa viettää kissaprinsessapäiviä sanan mukaisesti sängyssä "pahnojen" tai vällyjen pohjalla. Kissa on saanut luvan päästä makuuhuoneeseen, ihan vain käytännön syistä. Kovilla pakkasilla makuuhuoneen lämpötila lähenteli 16 astetta, kun ovea jouduttiin kissan vuoksi pitämään kiinni. Nyt lämpötila pääsee huoneissa tasaantumaan ja välillä saadaan nauttia sängyssä myös kissalämmityksestä. Mukavampaa kylmien varpaiden lämmittäjää ei voi olla olemassa!

Miten sitten uskalletaan pitää kissaa makuhuoneessa, jos sängyssä nukkuu myös kissalle allerginen ihminen? Allergiaoireita ei ole ollut, mikä on todellinen ihme. Osaltaan asiaa ovat saattaneet auttaa kotimaiset omenat tai luomuomenat. Niitä on allergikko joka päivä muistanut mutustaa. Omenissa on hyviä flavonoideja, mm. kversetiiniä, jolla on myös antihistamiinisiä vaikutuksia. Lisäksi alkuun pidimme olohuoneessa ilmanputsaria päällä ja imuroimme kaksi kertaa viikossa. Nyt ilmanputsari ei ole enää päällä ja siivouksetkin ovat harventuneet. Omenien mutustaminen on kyllä jatkunut edelleen. Joku on väittänyt, että omalle kissalle voi mahdollisesti myös siedättyä. Oli syy mikä hyvänsä, olemme onnellisia, että kissa voi jäädä meille pysyvästi viettämään prinsessapäiviään.

Pieni kissaprinsessa (mieheni kuvaamana).


Hiphoppari-kissatyttö "huppu" silmillä:

10 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Voi miten suloinen hiphoppari! ;D Näyttää ottavan meiningit tosi rennosti, hassunhauska pötköttelijä varmasti!

Herne kirjoitti...

Voi voi mikä
söpö nöpönenä!

On se niin
sydäntä lämmittävä
kappale!

O m e n a t ovat munkin
pelastukseni,
että kestän talvikauden
nuutumisen siedettävissä
puitteissa, niissä on
syöpääkin ehkäiseviä
entsyymejä.

Anonyymi kirjoitti...

Niin suloinen kissa <3
Meillä on sama ongelma talossa. Lapset tahtoisivat kissan, mutta minä ja mieheni olemme molemmat kissalle pahasti allergisia, joten asia täytynee unohtaa : /
Kiitos tuosta omenavinkistä.
Rakastan omppuja ja nyt onkin täydellinen syy niitä popsia. Jospa se auttaisi siitepölyallergioihinkin...

Kasselin kyyhky kirjoitti...

Söpö kissa! Minä olen monille siitepölyille ja koirille (minulla ei ole koskaan ollut koiraa) allerginen, mutta kumma kyllä en kissoille. Lapsuuden kodissa oli kissoja, joten ehkä se juontuu sieltä. Kiitos tuosta omppuvinkistä.

hanne kirjoitti...

Niin ihana, söpö on hän!!

Mun kissat rampaa ikkumasta yöllä ulos ja jättää ikkunan auki, -20 pakkasessa..ne saavat ikkunan avattua...
aamulla on ihanan raikasta..=)

Rea kirjoitti...

Kyllä on suloinen kissa, ei voi muuta sanoa:)

Harakka kirjoitti...

Sulonen kisuliini siellä on tyytyväinen, kun on saanut luvan maata sängyssä.
Kyllä se on nyt tyytyväinen varmaan.
Onnellinen kisuliini!

trina kirjoitti...

Kiitokset kaikille!

Se on harmi, jos pitää eläimistä, eikä voi niitä allergian takia pitää. Meilläkin elettiin niin kymmenen vuotta, mutta sitten vaan ajteltiin rohkeasti kokeilla, kun tuli sopiva tilaisuus.

Omena päivässä pitää lääkärin loitolla!

tuuluska kirjoitti...

Omenia menee täälläkin kilokaupalla kesät talvet. Oon alkanut syödä ulkomaisia omenia kuorimatta. Varmasti siinä kumoutuu omenan hyvät jutut, mutta ne on parempia kuorineen. Onneksi kotimaisiakin sai ihan jouluun asti kaupasta.

Hiphopparikuvat on mainioita ^_^.

trina kirjoitti...

Tuuluska,
ompot on aina hyviä!