Tähän mansikka-suklaamoussekakkuun myös olen hurahtanut. Aina juustokakut eivät minulla onnistu, tämäkin jäi nyt vähän löysäksi, mutta maistui kuitenkin tosi hyvältä. Hmm.. ja koristeluunkin voisi panostaa, mutta olen vähän liian hätäinen moiseen touhuun :)
Mansikka-suklaamoussekakku
Pohja:
- n. 200 g suklaakeksejä
- 100 g voita
Tumma suklaamousse:
- 200 g tummaa suklaata
- 200 g tuorejuustoa
-2 dl vispikermaa
- 3 rkl kahvia
2 tl vaniljasokeria
- sokeria maun mukaan
- 3 liivatelehteä
Mansikkamousse:
- 500 g mansikoita
- 200 g tuorejuustoa
- 2 dl vispikermaa
- 2 tl vaniljasokeria
- sokeria maun mukaan
- 5 liivatelehteä
Pohja:
- Murskaa keksit kulhossa. Lisää sula voi.
- Painele seos irtopohjavuoan pohjalle
Suklaamousse:
- sulata suklaa, lisää se tuorejuuston joukkoon
- lisää kahvi
- vispaa kerma ja lisää se seokseen
- lisää sokerit
-liota liivatetta kylmässä vedessä noin 5 min.
laita liivatteet kuumaan vesitilkkaan ja lisää seokseen
-laita suklaamousse pohjan päälle ja pidä vuoka jääkaapissa mansikkamoussen valmistamisen ajan
Mansikkamousse:
- soseuta mansikat tasaiseksi nektariksi
- tee mousse muuten saman kaavan mukaan kuin suklaamoussessa
Minä taas laitan moussekakkuihin vähän liiankin paljon liivatetta! Ihan varan vuoksi kun yksi Baileyskakku muinoin ei suostunut hyytymään millään!
VastaaPoistaOnpa pirtsakat ja iloiset tossut! Noilla jalka kevenee varmasti!
Ihania kuvia ja juttuja täällä :)
VastaaPoistaTillariina, täytyisikin laittaa enemmän liivatetta. Jotkut juustokakut ovat hyytyneet hyvin, mutta tästä en saanut napakkaa.
VastaaPoistaAskartelin itte, tervetuloa uudelleen =)
Kivat tossut, täytyy käydä nappaamassa ohje talteen! Ja kiiton mussekakun ohjeesta, rakastan noita kakkuja!!
VastaaPoistaOle hyvä Mustakissa.
VastaaPoistaNäyttää tosi namilta -- ja varmasti maistuukin sellaiselta.
VastaaPoistaAAMU, mansikka ja suklaa sopivat hyvin yhteen.
VastaaPoistaVoi että kun ihanat tossut!!! Mun täytyy varmaan opetella kans heti kun on aikaa! Osaako tumpelokäsityöihminenkin tämän?
VastaaPoista