lauantai 6. elokuuta 2011

Siivekkäitä

Kun normaalisti saan katsella vain lentokoneiden mahoja kotipihalla (ne lentää ihan meijän katon yli, niin että jos ne tippuis, ne tippuis suoraan sänkyyn tai sukeltais parvekkeen ovesta sisään), halusin kerran nähdä nuo koneet ihan oikeesti, myös sivustapäin. Suunnistin siis lentoasemalle.
Norjalaisessa koneessa oli hieno Sören Kierkegaardin logo. Oli pakko  tarkistaa kuka sören olikaan. Hän oli norjalainen filosofi, joka sanoi esim. näin: 

- Elämän voi ymmärtää vain taaksepäin ja kuitenkin sitä on elettävä eteenpäin. (Totta!)

- Elämä ei ole ongelma, joka pitäisi ratkaista, vaan todellisuus joka on koettava. (Joskus kyllä tuntuu todella siltä että elämä olis joku ratkaistava ongelma)
Lufthansan nousutyyliä...
Ja Blue 1...
Ja yhden pienen kaukomatkailijan lentonäytös samalla taivaalla.

7 kommenttia:

Katjusha kirjoitti...

Asumme 8km:n päässä lentokentästä. Työmatkalla monesti osun samaan aikaan kohdalle kun kone on nousussa, mutten ole vielä vaivautunut kentälle asti katsomaan nousuja ja laskuja. Kodin yläpuolella koneet lentävät jo niin korkealla ettei ne enää häiritse. Itse rakastan lentokoneessa oloa, juuri niitä nousuja ja laskuja. Varsinkin nousuja. Tulee vapaa olo, kuin taivaan linnulla!

Eloise kirjoitti...

meilläkin ihaillaan laskuja ja nousuja :), aamulla kun pyöräilen töihin, pyöräilen laskevia lentokoneita vastaan. Jotain majesteetillista siinä on, kun sinistä taivasta vasten näiden jättikotkien profiili piirtyy...Ei minua harmita, että niiden reitti kulkee kotini ohitse, meluun on tottunut. Nytkin joku nousee...

tinttarus kirjoitti...

WAu.
Ikuinen lapsi minussa ei ikinä lakkaa ihmettelemästä sitä tosiasiaa, etten voi ymmärtää miten ihmeessä nuo pysyvät taivaalla:)

Onhan nuo komeita, mutta silti katselen tuota alinta mieluiten:)

Tuo norjalaisen viisaus elämän ymmärtämisestä kolahti!

trina kirjoitti...

Katjusha, Eloise ja Tinttarus,

En minäkään ymmärrä miten lentokoneet ja valtamerilaivat pysyvät pinnalla ja taivaalla, siksi niitä vähän pelkäänkin. Lentokoneita on kuitenkin kiva katsella turvallisesti maankamaralta :)

Mayo kirjoitti...

Lentokoneet, junat ja laivat ovat kiehtovia. Varsinkin lentokoneet.

Tuosta filosofista tuli mieleen äskettäin lukemani tutkimus, jonka mukaan ajassa ei oikeasti voi siirtyä eteenpäin ja se oli jotenkin riippuvainen valon nopeudesta. Lisäksi seurausta ei voi olla ilman syytä. Meinaa pää mennä pyörälle näitä miettiessä : )

hanne virtauksesta kirjoitti...

Tuo viimeinen lentäjä on kaikkein ihanin!

Harakka kirjoitti...

Alin lentäjä on kaikkista kaunein ja sulavin lento sillä!