keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Flooraa ja faunaa

Sekalainen kuvapläjäys mökiltä
Lemmikki "forget me not". Kuka lemmikkiä voisi unohtaa!


Valkonen lemmikki
Balkaninvuokko
Lisää perhosia luvassa ;)Kevään ensimmäinen sammakko
Puutarhajumppaa =)
Tarha-alppikärhö 'Pink Flamingo'
Talvi vei sittenkin mökkipuutarhasta monta kasvia. Sormustinkukat ainakin ovat kadonneet, samoin syyshortensia, joka oli aika kituaalisti kasvanut muutenkin. Perennoista ainakin syysvuokot ja värimintut näyttävät kuolleen.  Myös muutama huonosti kasvuun lähtenyt pensas näyttää lopullisesti kuivuneen. Nuo kuolleet pensaat ovat olleet alunperinkin huonosti istutettuja (mies istutti, kun en itse pystynyt kipeän käden vuoksi). Itse teen pensaille kunnon kuopat ja pidän huolen, että ovat riittävän syvään istutettu, ettei juuristo jää pintaan.  Olisihan ne pensaat voinut kaivaa myöhemmin ylös ja istuttaa uudelleen. Laiskuudesta saa nyt maksaa.

Viimeisen kuvan tarha-alppikärhö Pink Flamingon taimi on taas yksi positiivisista yllätyksistä. Kun muutimme aikoinaan pääkaupunkiseudulta pois, otin rivaripihalle istuttamastani kärhöstä siemenhahtuvia mukaani. Mökillä vuosi sitten keväällä kylvin hahtuvia purkkeihin (en nyt muista olivatko ensin kylmäkäsittelyssä jääkaapissa) ja muutama siemenhahtuva lopulta itikin. Taimet jäivät kuitenkin surkean pieneksi ja syksyllä puntaroin, että laitanko ne talveksi kellariin. Lopulta pistin tulitikun mittaisen taimen surkeine juurineen maahan. En edes odottanut, että se talvehtisi. Kuinka ollakkaan, nyt maasta on noussut pieni mutta terhakka taimi. Mikä yllätys, varsinkin näin hankalan talven jälkeen!

Kärhön lisäksi yllätti kesällä siirtämäni pionin taimi, joka syksyllä kuihtui ja kuivui kokonaan pois. Nyt maasta kuitenkin on noussut pienen pieni pionin alku. Talvi on ollut aivan kummallinen. Niin moni varma kasvi on kuollut, kun taas moni pieni ja hento on yllättänyt.

4 kommenttia:

Vanha Virsi kirjoitti...

Upeita kuvia taas kerran.

Valo ki kirjoitti...

Upeita värejä kuvissa. Valtavan kauniita ovat kaikki kuvat.

marliska kirjoitti...

Valloittavat kuvat.
Talvi oli omituinen ja teki paljon tuhojaan.

mustakissa kirjoitti...

ompa taas kauniita kuvia<3
Seemin jumppaliikkeet ovat ihanat, pian varmasti villitys leviää nurmijumpasta:)

Olin niin iloinen, kun syysvuokoista yksi nousi maasta, muut se talvi vei. Hortensioita meni kaksi ja värimintuista suuri osa:( Kurjaa, mutta minkäs teet, menneet ovat.
Ehkä siinä on sitten hyvä syy ostaa uusia taimia...