maanantai 12. lokakuuta 2015

Kotosalla

 
 
 
 
Löysin sattumalta kirjaston lastenosastolta tuon perhoskirjan, joka on aivan ihastuttava. Sopivan yksinkertainen ja kivasti kerrottu sekä piirretty tietokirja myös aikuisille tai ainakin minulle :) Nyt on sopiva aika siirtyä ihastelemaan perhosia kirjoista, kun kesä on takanapäin.

Toinen vinkkini on tämä arkinen puolukkapiirakka, joka on tosi yksinkertainen, helppo ja nopea tehdä. Sopiva iltapala maidon kanssa ennen nukkumaan menoa illalla.

PUOLUKKAPIIRAKKA
  • 4 lasillista vehnäjauhoja
  • 2 lasillista sokeria
  • 200 g sulatettua rasvaa
  • 2 tl soodaa
Ota yksi lasillinen tätä seosta eroon.
  • 1 lasi piimää
  • 1 muna
  •  puolukkaa reilu 5 dl
Käytä normaalikokoista juomalasia. Sekoita jauhot, sokeri ja rasva sekaisin vatkaimella. Ota tästä muruseoksesta yksi lasillinen eroon päällysteeksi. Lisää pohjataikinaan piimä ja muna ja sekoita vatkaimella tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle reunalliselle uunipellille. Tasoita taikina reunoja myöten. Lisää puolukat taikinan päälle. Lopuksi levitä muruseos päälle tasaisesti. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa ½ tuntia.

4 kommenttia:

  1. Nam. Puolukat vain puuttuvat... Onpas söpö kisu!

    VastaaPoista
  2. Satu, voipi laittaa muitakin marjoja tai omenia, uskon.

    VastaaPoista
  3. rentouttava retkipäivä ja kotoilua kissakaverin kanssa, mikäpä sen mukavampaa (ei ainakaan tavaratalossa käynti!)
    kiitos maukkaasta piirasohjeesta, keitin eilen puolukoista gluteiinittoman vispipuuron täysjyväriisijauhoista, ne sopisivat varmaan tähän piirakkaankin

    VastaaPoista
  4. Ilona, kyllä tuota ohjetta voi varmasti soveltaa ja käyttää muitakin aineksia.

    VastaaPoista