keskiviikko 28. elokuuta 2013

Elokuun lopulla mökillä

Lämpimät päivät ja kylmät yöt. Syksy hiipii hiljalleen kesän tilalle.
Illan hämärässä näin pihalla lepakon lentelevän. Olisiko ollut sama yksilö, jonka mies oli tavannut päivällä huussin oven päältä lepäilemästä. Kuvan pikkutaloihin ei taida lepakko mahtua asumaan, vaan paremminkin hiiri.
 Tänäkesänä tuntuu olevan paljon päästäisiä. Ainakin kisumisu on rahdannut niitä ihan riesaksi saakka pihalle. Hiiripaisteja taas ei ole saanut yhtään saaliiksi.
 Valkoiset syysleimut kukkivat punaisia myöhemmin.
Helminukkajäkkärä on mainio kasvi, kun kukkii näin loppukesästä. Keräsin sateessa laonneista oksista kimppuja kuivakukaksi.
 Keskikesällä istuttamani karpaattienkellot ovat kukkineet jo kauan. Kun nyppii kuivaneita kukintoja pois, kasvi tekee uusia nuppuja.
Tähän vuosi sitten istuttamaani väriminttuun olen aivan ihastunut. Sävy on niin kaunis. Kuvasin, katselin ja tuoksuttelin minttua aivan hurmaantuneena pitkin päivää.
Kesällä istutetut hopeasyysvuokot availevat ebnsimmäisiä nuppujaan. Toivottavasti talvehtii hyvin. Muistaakseni hopeasyysvuokon pitäisi talvehtia paremmin kuin tarhasyysvuokon.
Vielä kerran pitää kehua koristemansikkaa. Löysin viime vuonna kirpputorilta yhden taimen. Se on  kukkinut koko kesän ja nyt syksyä kohti se näyttää vain  innostuvan entisestään. Se on nimittäin  tehnyt metrin pituisia versoja pitkin maata, joihin on kasvanut taimia jotka myös kukkivat.
Kuunlilja on kihlannut syysleimun :)

Ei kommentteja: