tiistai 24. elokuuta 2010

Terapeuttista


Jo aikaa sitten löysin kierrätyskeskuksesta tyhjän ja kulahtaneen taulukehystrion, jolle ajattelin löytyvän vielä joskus käyttöä. Niinpä kevättalvella heittäydyin taiteilemaan, ihan lapsenomaisesti herkuttelemaan väreillä ja niillä materiaaleilla, mitä kaapista löytyy.

Kesällä juttelin erään iäkkään rouvan kanssa. Hän piti askartelusta. Hän kertoi, että kun alkoi tehdä jotain luovaa, hänestä tuli jälleen pikkutyttö ja silloin unohtui kaikki muu. Tekeminen vei mukanaan kuin leikkiin, omaan maailmaansa.

Samalta tuntui minustakin taulujen kanssa. Välillä ne unohtuivat pöydälle, kun inspiraatio oli kadoksissa, mutta sitten taas kun innostuin, lumouduin tekemisen riemusta.

Tauluja tehdessä tuli mieleen, että lapset eivät pakerra leikin parissa väkisin, hampaat irvessä, vaan nauttivat ja jos leikki ei luista, lähtevät muihin puuhiin. Välillä tuntuu, että aikuisen maailmassa harrastuksistakin on tullut väkisin pusertamista, suorittamista, muille tai itselle näyttämistä, kalenterin täytettä. Minne on unohtunut hulluttelu, vapaus, lumoutuminen, leikki ja armollisuus itseä kohtaan. Sellainen terapeuttinen tekeminen, mistä tulee hyvä olo.

8 kommenttia:

Annika kirjoitti...

Lapsenomainen heittäytyminen ja mitä kaapista löytyy-periaate ovat tartu hetkeen-taiteilua parhaimmillaan! Ihania, hyväntuulen tauluja :)

Haltiakummi kirjoitti...

Aivan i-h-a-n-i-a!
Minä tykkään ihan hirmuisesti, just tommotteita kivoja yhdistelmäjutskaputskia, virkkausta, huopaa, helmiä ja kaikkea. Onpas kyllä, tosi hyvän mielen juttuja :)

hanne kirjoitti...

Olet väsännyt ihania tauluja,
herttaisia, iloisia, puhuttelevia omassa pikku maailmassaan..

Tuo otsa rypyssä, suorittaen, väkisin menttalöiteetti on niin ominaista aikuisille ja he opettavat, ikävä kyllä sitä lapsilleenkin, ehkä joskkus huomaamattaan..
leikkiä, olemista, iloa me tarvitsemme..

Kiva postaus!

Herne kirjoitti...

"Minne on unohtunut hulluttelu, vapaus, lumoutuminen, leikki ja armollisuus itseä kohtaan. Sellainen terapeuttinen tekeminen, mistä tulee hyvä olo. "

Juuri niin, hulluttlu ja vapaus
lumoutuminen ja leikki!

Jonnekin on unohtunut, kun
menee pakoksi ja pitää
vaatia itteltään vaikka mitä,
tuttua on!

On terveellistä touhuta
lasten parissa, niin
tärkeys ikäänkuin irtoaa...
ja hassahtelu alkaa vaikuttamaan
kaikkea mukavaa.... ja saa kerrankin
unohtaa pätemisyritykset!:)

Herne kirjoitti...

Anteeksi kirjoitusvirhe;
pitää olla: hulluttelu ja...

trina kirjoitti...

Kiitos teille kaikille ihanille kommenteista :> Koitetaan muistaa ottaa rennosti ja nauttia tekemisestä. "Hassahdellaan", niinku Herne tuossa kirjoitti!

Hanna kirjoitti...

Ihania tauluja olet tehnyt :)

Tuo viimeisin tekstiosuus on niin surullisen totta :(

Koetetaan itse kukin tehdä asialle jotain ;);)

Marika kirjoitti...

Yhdyn edellisiin kommenteihin aivan täysin. Ihanat taulut ja kuinka valitettavan totta tuo suorittaminen... siitä on niin vaikea aikuisena päästä eroon eikä se varmasti täysin onnistu, mutta vähitellen ja pienin askelin siihen suuntaan :)

Nämä sinun kirjoitukset laittaa aina ajattelemaan... Kiitos siitä Trina!