torstai 18. huhtikuuta 2013

Kevään merkkejä


Linnuilla on nyt perheen perustamisen aika menossa. Ainakin mustarastailla on jo kovat laulukilpailut käynnissä. Myös peippoja, lokkeja, töyhtöhyyppiä ja kiuruja on näkynyt.
 
Jäistä vapautuneella koskella on suunnaton voima, kun se kohisten vyöryy kohti merta.
Kostean maan ja virtaavan veden tuoksu ovat yksi kevään parhaimmista asioista.
Näin tänään myös sitruunaperhosen! Sillä oli niin riemukas meno päällä, etten ehtinyt sen perään kameran kanssa ollenkaan. Tällä käävällä taas ei ole kiire mihinkään.
Nämä taitavat olla näsiän nuppuja. Se taitaakin olla ensimmäisiä Suomen luonnossa kukkivia puuvartisia pensaskasveja.

8 kommenttia:

  1. Voi Näsiä! En ole nähnyt moneen vuoteen. Eikös se liene rauhoitettu kaunotar.
    Kevät on yhtä puhkeamisen juhlaa.

    VastaaPoista
  2. Olen yhden kerran elämässäni nähnyt luonnossa Näsiän. Yllätyin, kun sen näin, enkä meinannut uskoa silmiäni, kun kukki jo, vaikka muuten oli ihan ruskeata kaikkialla.
    Se on kaunis!

    VastaaPoista
  3. Onpa nätti tuo näsiä! En ole tainnut koskaan sellaista livenä nähdä! Minäkin näin pari perhosta viime sunnuntaina mökillä, nokkosperhosia molemmat, mutta kova vauhti oli niilläkin, joten kuva jäi saamatta.

    VastaaPoista
  4. Stiina, Harakka ja Intianminttu, viimevuoden huhtikuussa tein postauksen näsiästä joka kukki mökillä. Tämä näsiä on täällä meidän kodin lähellä, törmäsin siihen ihan sattumalta. Näsiöitä kyllä on, olen ainkin itse jokaisella paikkakunnalla, jossa olen asunut, sellaisen löytänyt. Täytyypi seurata tätä näsiää ja ottaa siitä kuva, kun on kunnolla kukassa, nyt se on vasta silmuilla. Näsiä on rauhoitettu.

    VastaaPoista
  5. Kiitos kannustuksesta E. Salonen :)

    VastaaPoista
  6. Kevät näyttää olevan jo pitkällä. Edellisen postauksen punaiset lemmikit ovat suloisia, ne varmaan risteytyvät jos laittaa sinisten sekaan? Minulla kasvaa pihalla lemmikkejä, joissa on sekä sinisiä, että vaaleanpunaisia kukkia ja myös valkoisia.

    VastaaPoista
  7. Cheri, lemmikit tosiaan risteytyvät samoin kuin akileijat. Mulla ei ole puutarhassa edes sinisiä lemmikkejä.

    Pekka, Vantaa-joki tulvii paikoin pahastikkin.

    VastaaPoista