perjantai 4. kesäkuuta 2010

Valjastelemassa
Pieni kissanmuru on päässyt pari kertaa ulos valjastelemaan. Hiukan huonoiksi kokemuksiksi ovat nuo ensimmäiset kerrat jääneet, kun pihassa ja lähiympäristössä ei ole kissalle soveltuvaa ulkoilupaikkaa. Lähinnä ongelmaksi on muodostunut naapurin suuri katti, joka edelleen pelottaa pientä kissamurua. Ensimmäinen valjastelulenkki päättyi naukumisitkuun kotiovelle, kun naapurin katti oli vastassa sähisemässä. Eihän omalla kotiovella saisi moisia uhkia olla. Sen jälkeen on opeteltu ulko-ovi- ja valjaspelosta pois, kun ne liittyvät pikkumurun mielessä nyt naapurin kattiin. Viime kerran valjastelukerta taisi olla aika pelottava, kun ohi kulki koiria ja sauvakävelijöitä, joita pikkumuru pelkäsi niin , että painautui täristen maata vasten. Sylissäkin kotimatkalla muru työnsi naamansa ihmisemon kainaloon piiloon. Jokin ulkona valjastelussa kuitenkin taitaa kiehtoa, kun viime päivinä on alettu raapia myös tuota pelottavaa etuovea. Varovaiset harjoitukset jatkuvat...

6 kommenttia:

Marika kirjoitti...

On kyllä niin uskomattoman kaunis kissa, että ihan haikein mielin katselen moista ihanuutta! :)

Meidän nuorempi kissa Taavi on aivan kauhuissaan ulkona, mutta vanhempi kisuli Nelli on nyt alkanut tottua. Mies on aina välillä vienyt valjaissa pihalle ja nyt on Nelli saanut olla tuossa pihalla ilman valjaitakin - kun se tuossa pysyy ihan talon edustalla ja tutkii vähän pusikkoja :)

Harakka kirjoitti...

Sulla on kaunis kisuli!
Mutta uskon, että vielä tottuu vanhetessaan pihan vaaroihin, ettei niin paljoa enää pelkää kuitenkaan.

AAMU kirjoitti...

Silmät ovat hänellä niin auki kuin ikinä. Jännittää.

trina kirjoitti...

Marika,Harakka ja Aamu,

On noissa kissoissa paljon eroja. Onneksi meidän Seemi ei vastustele valjaiden laittoa, vaan odottaa kiltisti. Ainoastaan ulos meno sitä enää hiukan jänskättää.

Kaunis se on, meidänkin mielestä. Tuli meille niin, että vasta kotieteisessä nähtiin millainen kissa meille tulee, ei oltu nähty ja tavattu ennen. Viisas, seurallinen kissa saatiin.

Marika kirjoitti...

Suloinen Seemi-kisu! Kissoissa on tosiaan eroja, meidän kissasiskoista toinen haluaisi aina vaan pihalle, toinen sisko taas pelkää ulkona valtavasti. Mutta tänä keväänä oli ihmetys, kun tämä arempikin uskalsi ensimmäistä kertaa kävellä itse ulos ja jopa hetken siellä olla! Jospa se ulkoilupelko vähitellen helpottaisi. Kurja kyllä jos naapurin suuri katti pelottelee :(

trina kirjoitti...

Marika,
Tämän asunnon ulkoiluongelmat tuskin koskaan helpottavat, mutta syksyllä muutetaan uuteen kämppään, jossa pitäisi olla paremmat ulkoilumahdollisuudet kissalle. Ehkäpä teidän arempi kissa oppii toisen esimerkistä vähitellen, että ulkona voi olla kivaa.